Cele mai citite
 


Bacău: Dinu Damaschin a murit în aşteptarea unei decizii a Curţii de Apel privind prelungirea mandatului de arestare
sâmbătă, 18 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dinu Damaschin, arestat preventiv pe 23 decembrie 2011, a murit, vineri, în jurul orei 14,15, în timp ce aştepta decizia unei instanţe a Curţii de Apel Bacău privind recursul la prelungirea stării de arest preventiv pe o nouă perioadă de 29 de zile pronunţată de un complet de judecată al Tribunalului judeţean.
'La finele şedinţei de judecată, după ce magistraţii se retrăseseră pentru a hotărî asupra sentinţei, inculpatului Dinu Damaschin, în vârstă de 56 de ani, i s-a făcut rău. S-a solicitat rapid o ambulanţă, care a sosit, însă, doar cu un asistent medical. A fost cerut şi un medic specialist. După mai bine de 40 de minute de derulare a operaţiunilor de resuscitare, bărbatul a fost declarat mort', a declarat, pentru Agerpres, judecătorul Cătălin Şerban, preşedintele Curţii de Apel Bacău.
Potrivit acestuia, Dinu Damaschin fusese adus din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pe baza unei citaţii emise de Curtea de Apel Bacău, ''pe picioarele sale, dar era foarte slăbit, într-o stare ce reliefa o suferinţă fizică'.
Bărbatul nu a putut să vorbească nici măcar cu avocatul din oficiu ce îi fusese fixat, spun martorii la proces.
Dinu Damaschin, cel ce se declara tatăl natural al fotomodelului Monica Columbeanu, era cercetat pentru ''trafic de persoane şi trafic de minore'.
Încă din momentul pronunţării primei decizii de arest preventiv pe 29 de zile , pe 25 decembrie, de o instanţă băcăuană, bărbatul anunţa că intră în greva foamei.
'A fost monitorizat permanent în toată această perioadă. Mai mult, deoarece a refuzat mâncarea, dar şi consultul oferit de medicul IPJ Bacău, temându-ne că ar putea păţi ceva grav în starea de arest, a fost condus de mai multe ori la Spitalul judeţean pentru diverse investigaţii. De fiecare dată s-a opus efectuării acestora şi nu dorea să i se facă perfuzii menite a-i asigura substanţele necesare supravieţuirii. Nimeni nu are dreptul să impună unui arestat renunţarea la o formă de protest. Poate doar rudele sale, dar acestea nu au intervenit', a precizat, pentru Agerpres, comisarul şef, Vasile Oprişan, şeful IPJ Bacău.
Acesta mai spune că Dinu Damaschin fusese condus la Spitalul Judeţean Bacău pentru efectuarea unui control medical complex chiar în cursul zilei de joi.
'Medicul instituţiei noastre/ n.a.IPJ/ l-a informat pe procurorul de caz al DIICOT că, în condiţiile în care arestatul refuza de aproape două luni să mănânce, este necesară realizarea unor investigaţii la patru specialităţi gatroenteorologie, cardiologie, boli interne şi psihiatrie. Rezultatele analizelor au fost înaintate, tot joi, Serviciului de medicină legală, urmând ca acesta să se pronunţe. A intervenit astăzi, din păcate, decesul bărbatului', a explicat, pentru Agerpres, comisarul şef Oprişan. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Doctoriţa Elena Muntean, acuzată de corupţie, a primt 29 de zile de arest Medicul băcăuan, Elena Muntean, specialist în Secţia de Neurologie - Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă/SJU/, acuzată de trafic de influenţă, luare şi dare de mită, a primit, vineri, din partea unei instanţe de judecată mandat de 29 de zile, urmând a fi cercetată în stare de arest...
Bacău: Medicii legişti spun că băiatul de patru ani căruia i s-a refuzat internarea a murit de meningită Medicii legişti băcăuani care au efectuat examenul anatomo-patologic al cadavrului băiatului în vârstă de patru ani, decedat la finele săptămânii trecute după ce i se refuzase de două ori internarea în Spitalul municipal din Moineşti, au comunicat, joi, că minorul suferea de meningită şi nu de otită...
DNA: Asistent la cabinetul medical al IPJ Argeş, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi şantaj Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Gabriel Necula, asistent la cabinetul medical al IPJ Argeş, pentru trafic de influenţă şi şantaj.
Bacău: O angajată a Cabinetului de medicină legală din Oneşti a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită O angajată în cadrul Cabinetului de medicină legală din Oneşti a fost prinsă în flagrant în timp ce primea drept mită suma de 6.500 de lei pentru a influenţa rezultatul unei analize toxicologice.
Bacău: Condamnare la 5 ani şi jumătate cu executare pentru doctoriţa Elena Munteanu, implicată într-un caz de corupţie Medicul Elena Munteanu a primit, miercuri, din partea unui complet de judecată al Tribunalului Judeţean Bacău, o condamnare de 5 ani şi 6 luni cu executare şi interzicerea, ulterior, timp de trei ani a unor drepturi, inclusiv cel de a profesa în calitate de medic, în urma unei acuzaţii într-un caz de...
Bacău : Irina Jianu, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,, Trofeul Calităţii" a intrat în greva foamei Irina Paula Jianu, aflată în custodia Penitenciarului Bacău după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,,Trofeul Calităţii", a recurs la o acţiune de protest prin refuzul de hrană, motivând că problemele complexe de sănătate nu pot fi tratate în sistemul medical din reţeaua administraţiei...