Cele mai citite
 


Buzău:Alpinişti din Ungaria şi Cluj acordă asistenţă medicală în satele izolate
sâmbătă, 18 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi alpinişti pe schiuri veniţi din Ungaria şi din judeţul Cluj au venit în zona sud a judeţului Buzău pentru a acorda asistenţă medicală în satele izolate de nămeţi.
"În localitatea Lunca din comuna C.A.Rosetti acţionează 19 alpinişti veniţi din Ungaria şi din judeţul Cluj pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi distribuirea de alimente de strictă necesitate pe schiuri. Este vorba de un grup de oameni cu inimă mare care vor să ajute populaţia. Sunt dotaţi pentru a executa până şi intervenţii chirurgicale de maximă urgenţă. Au venit cu maşinile lor personale, cu tot echipamentul lor, nouă nu ne-a revenit decât sarcina să îi dirijăm pe un anumit traseu şi să-i punem în legătură cu autorităţile locale", a declarat pentru AGERPRES plt. Vasile Prahoveanu de la Biroul de presă al ISU Buzău.
La rândul său, primarul comunei C.A.Rosetti, Gigel Rizea a declarat pentru AGERPRES că alpiniştii veniţi din Ungaria şi Cluj au ajutat familiile în vârstă la deszăpezire şi le-au împărţit medicamente şi alimente.
''I-am cazat la sediul primăriei şi le-am oferite bucate româneşti, ei vor să scoată zăpada din curţi şi trotuare, dar stratul de zăpadă este prea mare pentru a-l înlătura numai cu lopata", a spus plt. Prahoveanu.AGERPRES/(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Buzău: Sancţiuni la Spitalul judeţean în scandalul copiilor legaţi de paturi Medicul şef de secţie şi asistenta şefă din secţia de pediatrie de la Spitalul judeţean de Urgenţă Buzău au fost înlocuiţi din funcţiile de conducere deţinute, iar asistenta medicală şi infirmiera de salon au fost sancţionate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni, a anunţat marţi...
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Vrancea: Persoane dializate cazate la Spitalul Judeţean; circulaţie restricţionată din Focşani către Buzău Un număr de 18 persoane care au făcut, sâmbătă şi duminică, dializă au fost cazate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani.
Tineretul social-democrat a donat alimente, medicamente şi pături sinistraţilor din Ţinteşti şi Brădeanu Preşedintele tineretului social-democrat, Nicolae Bănicioiu şi un grup de medici şi asistente medicale din Bucureşti au fost, joi, în comunele Ţinteşti şi Brădeanu din judeţul Buzău unde au oferit asistenţă medicală, dar şi alimente, medicamente şi pături sinistraţilor.