Cele mai citite
 


Cercetătorii britanici au descoperit că un procent din genele umane sunt dezactivate
sâmbătă, 18 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători care studiază genomul uman au descoperit că fiecare dintre noi poartă circa 20 de gene care au fost dezactivate complet, sugerând că nu toate genele 'oprite' sunt dăunătoare pentru sănătate, scrie vineri agenţia Reuters.
O echipă din cadrul Wellcome Trust Sanger Institute, din Marea Britanie, dezvoltă un nou catalog cu variante de gene de tip 'loss of function' /LoF/ pentru a ajuta la indentificarea unor noi mutaţii cauzatoare de boli şi consideră că munca lor îi va ajuta pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă funcţiile normale ale genelor umane. În cadrul unui studiu mai amplu denumit Proiectul celor 1000 de genoame, echipa a dezvoltat o serie de filtre pentru a identifica erorile comune în genomul uman, ce reprezintă întregul cod genetic.

'Aspectele cheie asupra cărora ne-am concentrat în acest studiu au fost modul în care multe dintre aceste variante de LoF sunt reale şi cât de important poate fi rolul lor în bolile umane', a explicat Daniel MacArthur, de la Sanger Institute, care a lucrat cu echipa.

Cercetătorii au analizat circa 3.000 de variante posibile de LoF în genoamele a 185 de persoane din Europa, Asia de Est şi Africa de Vest. Descoperirile lor au fost publicate în ediţia de joi a jurnalului Science. Variantele LoF sunt modificări genetice care pot cauza perturbări severe ale funcţiilor genelor. Unele sunt recunoscute pentru faptul că provoacă boli umane grave.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Genele cromozomului Y al omului de Neanderthal au dispărut cu mult timp în urmă din genomul omului modern (studiu) Genele cromozomului Y al omului de Neanderthal au dispărut din genomul uman mult timp în urmă, au constatat oamenii de ştiinţă după prima secvenţiere detaliată a acestor gene, în condiţiile în care până acum era cunoscut faptul că oamenii moderni deţin urme de ADN de la neanderthalieni, relatează sciencedaily...
Descoperirea anomaliilor genetice aflate la originea cancerului de sân ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente O echipă de cercetători a anunţat că a descoperit practic toate anomaliile genetice aflate la originea cancerului de sân, progres care ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente, mai eficiente, împotriva acestei boli, se arată într-un studiu publicat în revista britanică Nature şi preluat marţi...
În Islanda a fost întocmit codul genetic al întregii naţiuni Codul genetic al "unei întregi naţiuni" a fost efectiv dedus de cercetătorii din Islanda prin combinarea datelor ADN cu arborii genealogici, studii pe această temă fiind publicate în revista Nature Genetics, informează BBC.
Virus herpetic modificat genetic pentru diagnosticarea timpurie a cancerului Un grup de cercetători americani propune utilizarea virusului herpetic pentru depistarea timpurie a tumorilor. Un studiu în acest sens a desfăşurat de o echipă de la Cincinnati Children's Hospital Medical Center, sub conducerea lui Timothy Cripe, informează Newswise.
Descoperirea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de cancerul ovarian Cercetători americani au anunţat identificarea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de manifestarea unei forme foarte agresive de cancer ovarian, formă ce este foarte rezistentă la tratamentele convenţionale, informează AFP.
Mutaţii suferite de trei gene pot predispune la comportament suicidar Mutaţiile suferite de trei gene pot predispune la comportament suicidar, conform rezultatelor unui studiu realizat de o echipă de cercetători spanioli de la Mount Sinai Hospital, alături de colegi de la Columbia University din New York, informează Plataforma SINC.