Cele mai citite
 


Hunedoara: Lucrările de modernizare la policlinica spitalului din Deva s-au încheiat
sâmbătă, 18 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările de modernizare la policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva s-au încheiat, recepţia oficială a acestora fiind efectuată vineri, după doi ani de zile de la începerea investiţiei ce a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional - Fondul European de Dezvoltare Regională.
Proiectul de modernizare şi echipare cu aparatură medicală a ambulatoriului de specialitate a fost câştigat de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara şi are o valoare totală de 3,74 milioane lei, din care cofinanţarea locală reprezintă 404.500 lei, iar diferenţa, contribuţie de la bugetul naţional.
''Putem spune că acum, după doi ani de zile de la începerea acestui proiect, ambulatoriul şi spitalul din Deva arată normal pentru ceea ce înseamnă secolul XXI. Ne dorim să continuăm lucrările de modernizare ale spitalului, unde beneficiem de fonduri guvernamentale şi de la bugetul judeţean', a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, punctând faptul că proiectul a fost finalizat cu o economie de aproape 2 milioane de lei faţă de devizul iniţial.
La rândul său, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, dr. Ioan Demeter, a apreciat că punerea în funcţiune a ambulatoriului de specialitate va aduce beneficii pentru pacienţi, dar şi pentru instituţia medicală, prin degrevarea bugetul spitalului de unele costuri suplimentare.
'Foarte multe afecţiuni vor putea fi diagnosticate şi tratate la nivelul ambulatoriului de specialitate. Este vorba de peste 200.000 de pacienţi care se adresează, în fiecare an, celor 27 de cabinete medicale de specialitate din ambulatoriul spitalului judeţean', a afirmat directorul medical al instituţiei.
Pe lângă modernizarea cabinetelor medicale, policlinica a fost dotată cu echipamente de investigaţii moderne, de la videogastroscop, videocolonoscop, ecografe Doppler performante, până la aparate folosite în chirurgie sau ginecologie. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Proiect european de un milion de euro pentru reabilitarea policlinicii spitalului Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ va fi reabilitată în baza unui program în valoare de peste un milion de euro, finanţarea fiind asigurată prin fonduri europene.
Buzău: Fonduri UE pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Consiliul Judeţean Buzău va atrage fonduri europene de circa trei milioane de lei în vederea modernizării a 19 cabinete medicale în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a dotării a 10 cabinete cu calculatoare performante în vederea creării unui sistem informatic la nivel judeţean.
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.
Buzău: Ambulatorul Spitalului judeţean de Urgenţă, reabilitat cu fonduri europene Mai multe cabinete medicale ale Ambulatorului Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău vor fi modernizate şi vor primi aparatură medicală, în cadrul unei proiect finanţat din fonduri europene.
Covasna: Lucrările de consolidare şi modernizare a SJU se vor finaliza luna viitoare Lucrările de consolidare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, se vor finaliza până la sfârşitul acestui an, a declarat miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.
Galaţi: Spitalul Clinic Sf. Apostol Andrei îşi va moderniza ambulatoriul Galaţi, 27 oct /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a organizat miercuri evenimentul de informare a grupului ţintă în cadrul proiectului 'Modernizare, extindere şi dotare ambulatoriu integrat de specialitate al Spitalului Clinic Sf. Apostol Andrei'.