Cele mai citite
 


Mersul încet este un semn al riscului crescut de demenţă la bătrâneţe
sâmbătă, 18 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viteza cu care merge cineva poate anunţa posibilitatea dezvoltării unei forme de demenţă mai târziu, potrivit unor cercetători americani. BBC relatează că oamenii de ştiinţă au mai arătat la o conferinţă că forţa cu care un om strânge obiectele în mână este legată de riscul unui atac cerebral. Ei spun totuşi că sunt necesare studii suplimentare pentru a înţelege ce se întâmplă în aceste situaţii.
Studii anterioare stabiliseră deja o legătură între mersul lent şi o sănătate mai precară. Un studiu publicat în British Medical Journal în 2009 arăta că există 'o legătură strânsă' între mersul încet şi decesele în urma infarcturilor şi a altor probleme cardiace. Un alt studiu, din Journal of American Medical Association, sugerează că există o legătură între mersul mai rapid după 65 de ani şi longevitate.


S-au efectuat scanări cerebrale, s-au analizat viteza de mers şi forţa de strângere a obiectelor la 2.410 persoane de peste 62 de ani. Rezultatele prezentate la reuniunea anuală a Academy of Neurology arată că, în ultimii 11 ani, 34 de persoane au făcut diferite forme de demenţă şi 79 au suferit atacuri cerebrale.

Cercetătorii au informat că o viteză mai mică de mers este asociată cu un risc crescut de demenţă şi o forţă mai mare de strângere, cu un risc scăzut de atac cerebral. Dr Erica Camargo afirmă că 'testele nu sunt complicate şi pot fi efectuate de medici neurologi şi generalişti'. 'Sunt necesare studii suplimentare pentru a înţelege de ce se petrec aceste lucruri şi dacă anumite afecţiuni pot duce la un mers mai lent şi la o forţă de strângere mai mică', adaugă ea.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sănătatea dinţilor şi riscul de demenţă senilă (studiu) Cei care-şi păstrează sănătoşi dinţii şi gingiile prin periajul regulat prezintă un risc mai mic să dezvolte demenţă la bătrâneţe, arată un studiu american, menţionat de Reuters.
Activitatea intelectuală, combaterea depresiei şi a diabetului duc la scăderea numărului de cazuri de demenţă Dezvoltarea şi întărirea capacităţilor intelectuale, combaterea depresiei, prevenirea şi tratarea diabetului sunt măsurile cele mai potrivite pentru scăderea numărului cazurilor de demenţă apărute la pesoanele de peste 65 de ani, arată un studiu, menţionat de AFP.
Pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi arată că pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă şi îndeosebi de Alzheimer, scrie passionsante.be.
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Nivelul ridicat al colesterolului dăunează nu numai inimii, ci şi facultăţilor cerebrale (studiu) Nivelul colesterolului nu influenţează doar sănătatea cardiovasculară, ci şi buna funcţionare a creierului - este ceea ce a demonstrat o echipă de cercetători americani de la universitatea californiană Davis, al căror studiu este menţionat de passionsante.be.