Cele mai citite
 


Un nou centru de dializă
marţi, 29 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou centru de dializă, al şaptelea din România, a fost inaugurat la Focşani de International Healthcare Systems (IHS), companie membră a firmei SofMedica. Acesta este primul centru privat de profil din Vrancea, valoarea investiţiei fiind de 2,9 milioane de euro. Până în prezent, IHS a investit în centrele sale de dializă şi nefrologie din ţara noastră peste 10 milioane de euro.
'Prin reţeaua de centre de dializă IHS, peste 940 de pacienţi la nivel naţional se bucură de conceptul IHS care constă într-o serie de beneficii unice care contribuie la ridicarea nivelului calităţii vieţii lor şi le asigură în permanenţă confortul de acasă. Extinderea reţelei face parte din programul de dezvoltare al companiei şi reprezintă atingerea unuia din obiectivele stabilite pentru acest an - punerea la dispoziţia pacienţilor cu afecţiuni cronice renale din Vrancea a celor mai performante echipamente de substituţie renală şi servicii medicale la standarde europene', a declarat dr. Dimitrie Capşa, directorul medical al companiei IHS.
În cadrul Centrului IHS Focşani, inaugurat duminică, peste 172 de pacienţi vor beneficia de cele mai bune servicii medicale de dializă, fără să le lipsească siguranţa, atenţia şi confortul de acasă. Centrul este dotat cu aparate noi de hemodializă şi aparate de dializă peritoneală automată, printre cele mai performante echipamente specializate existente acum în lume. Echipa este formată din 25 de cadre medicale, dintre care trei medici coordonaţi de medicul primar nefrolog dr. Mirinela Buruiană.
Pacienţii centrului vor beneficia atât de terapii medicale la standarde europene, cât şi de consultaţii de nefrologie în cadrul cabinetelor de specialitate ale centrului, ghiduri proprii de dietă şi tratament, consiliere specializată din partea unui asistent nutriţionist şi a unui psiholog, care au menirea să îi sprijine în procesul de integrare socio-profesională şi de creştere a calităţii vieţii, educaţie medicală pentru pacienţi şi familiile lor, livrarea materialelor de dializă peritoneală pentru pacienţii care necesită acest tip de terapie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sediu nou pentru Staţia de dializă Râmnicu Vâlcea, 1 iulie /Agerpres/ - Staţia de Dializa din Râmnicu Vâlcea ''a intrat într-un program amplu de modernizare şi extindere'', a comunicat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Dorel Constantinescu.
Cluj: Sute de femei aşteptate la crosul pentru sprijinirea copiilor dependenţi de dializă Sute de femei de toate vârstele sunt aşteptate sâmbătă să participe la 'Crosul divelor' pentru a sprijini Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie 'Claudia Safta', care are în grijă 100 de copii cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal.
Cluj: 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă au petrecut zile de neuitat în tabăra 'Lumina de Acasă' Tabăra "Lumina de Acasă", la care au participat 40 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de dializă, le-a oferit acestor "curajoşi luptători pentru viaţă", şapte zile de vacanţă binemeritată la Cluj-Napoca, spune Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi...
Alba: Hemodializa, posibilă şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Pacienţii din Alba care necesită hemodializă pot face acest tratament de curând şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, fără a mai fi necesar să fie transferaţi în alte centre, cu riscurile inerente transportului unor bolnavi critici.
Bălgrădean ('Marie Curie'): Fetiţa transferată de la Braşov va trebui să înceapă imediat procedura de dializă peritoneală Fetiţa transferată de la Braşov la Spitalul "Marie Curie" are o formă completă de sindrom hemolitic uremic, se află la debutul bolii şi va trebui să înceapă deîndată o procedură de dializă peritoneală, a declarat sâmbătă şeful Secţiei de nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean.
Timiş: Spitalul Municipal a primit primul aparat de dializă renală şi hepatică Spitalul Municipal Timişoara (Clinicile Noi) a primit primul aparat de dializă renală şi hepatică, permiţându-le pacienţilor gravi internaţi în această unitate medicală, care au nevoie de astfel de intervenţii de urgenţă, să fie trataţi pe loc şi să nu mai fie transferaţi la Spitalul Judeţean sau la...