Cele mai citite
 


Olt: Medicul de la UPU Slatina, Cornel Fulga, susţine că este nevinovat
sâmbătă, 18 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, cercetat penal în cazul decesului unui pacient, a declarat vineri jurnaliştilor că se consideră nevinovat şi că a făcut ce trebuia, respectiv l-a trimis pe pacient la Secţia Psihiatrie pentru un consult de specialitate, nu spre internare.
"Nu mă consider vinovat de nimic.Am făcut ce trebuia făcut, pacientul fiind foarte agitat, am luat decizia de a fi trimis pentru examen de specialitate la Secţia Psihiatrie. Pentru examen de specialitate, nu l-am internat expres acolo ca să scap de el, aşa cum s-a vehiculat" a afirmat Cornel Fulga. Acesta a fost audiat vineri de o comisie de anchetă venită la Slatina de la Ministerul Sănătăţii pentru a stabili ce s-a întâmplat în cazul decesului unui pacient de 65 de ani la Secţia de Psihiatrie.
Pacientul a murit în noaptea de 11/12 februarie, la circa opt ore de la internare, după ce în cursul zilei de 11 februarie a fost dus cu o ambulanţă la UPU Slatina şi acolo nu i s-au făcut investigaţii pentru că medicul Fulga a considerat că bolnavul este agitat şi sub influenţa alcoolului.
Cazul este cercetat şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.
Comisia de anchetă ministerială audiază vineri personalul medical de la UPU Slatina, dar vor fi audiaţi şi angajaţi de la Ambulanţă cât şi de la Secţia Psihiatrie.
Cornel Fulga a mai fost implicat într-un scandal similar, în 2009, când un pacient de 63 de ani, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile UPU Slatina, la patru ore după ce a fost adus la unitatea sanitară, fără să fi primit îngrijiri medicale. El a fost atunci concediat dar a revenit la Spital în 2001, în baza unei hotărâri judecătoreşti. Săptămâna aceasta Fulga a fost suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei administrative. AGERPRES/(AS-Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt:Anchetă în cazul morţii unui pacient la Spitalul Slatina Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, miercuri, suspendarea din activitate a medicului de la Unitatea de Primire Urgenţe Cornel Fulga, după ce acesta a pus unui pacient diagnosticul de "beţie", fără a-l consulta, iar pacientul a murit la scurt timp din cauza unor probleme cardiace...
Oficial UPU Slatina: Medicul Fulga nu a respectat fişa postului în cazul morţii unui pacient Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, nu a respectat fişa postului şi procedurile, în cazul pacientului de 65 de ani, din comuna Găneasa, care a murit în urmă cu două zile în spital fără a i se fi făcut investigaţii medicale, a anunţat miercuri...
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.
Olt: A început cercetarea penală în cazul pacientului care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Poliţia Slatina şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina au început o anchetă penală pentru a stabili dacă medicul Cornel Fulga se face vinovat de infracţiunea de ucidere din culpă în cazul pacientului care a murit duminică noapte, la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.
Olt: Spitalul Slatina trebuie să-i dea medicului suspendat Fulga 190.000 lei Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina trebuie să-i plătească medicului Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), suspendat din funcţie începând de joi din cauza decesului unui pacient pe care a refuzat să-l consulte, suma de 190.000 lei în urma unei hotărâri judecătoreşti obţinută de...