Cele mai citite
 


Inspecţia Muncii: O ipoteză este că electricitatea şi gazul nu au fost oprite după prima explozie la Sighetu Marmaţiei
luni, 20 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Una dintre ipotezele luate în calcul în cazul exploziilor de la Sighetu Marmaţiei este aceea că electricitatea şi gazul nu au fost oprite după prima explozie, potrivit inspectorului general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu.
'Aceasta este o ipoteză. Sunt ipoteze, sunt presupuneri, dar nimeni nu se poate antepronunţa până nu se cercetează, până nu spun cuvântul specialiştii', a declarat inspectorul general al Inspecţiei Muncii, la un post de televiziune.
Duminică dimineaţă, în jurul orei 00,56, într-un local din Sighetu Marmaţiei s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Şapte tinere cu vârste între 19 şi 23 au fost rănite, victimele suferind arsuri de gradele 1, 2 şi 3 în zona feţei şi a membrelor superioare.
Pompierii şi paramedicii SMURD de la detaşamentului Sighet, precum şi personalul serviciului de ambulanţă al municipiului au preluat victimele şi le-au transportat la Spitalul municipal din Sighetu Marmaţiei. 6 dintre ele, care au suferit arsuri mai grave, au fost aduse la Spitalul Judeţean ²Constantin Opriş² din Baia Mare, iar apoi au fost preluate de un avion militar şi transportate la Bucureşti. Operaţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea personală a dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Maramureş, ai furnizorului de gaz şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Localul nu era conectat la reţeaua de gaz a municipiului Sighetu Marmaţiei.
O a doua explozie s-a produs la ora 09,50 în acelaşi local din Sighetu Marmaţiei. Din păcate aceasta a facut încă 10 victime. Printre răniţi se numără şi locţiitor comandant Detaşament Sighetu Marmaţiei, cpt. Marina Fiţ Dacian şi plt. adj. Ardelean Cristian, şef gardă intervenţie în cadrul aceluiaşi detaşament. Au mai fost răniţi 3 poliţişti şi 5 civili. 9 dintre ei au suferit răni grave şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean ²Constantin Opriş² din Baia Mare, urmând a fi preluaţi şi tranferaţi la Bucureşti. Perimetrul unde a avut loc deflagraţia a fost izolat, iar cercetările privind cauza producerii exploziei vor fi preluate de un procuror.AGERPRES/(AS-Ady Ivaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ISU Maramureş: 17 victime în exploziile de la Sighetu Marmaţiei; printre răniţi - doi lucrători ISU şi trei poliţişti Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, precizează, duminică, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
INTERVIU/Raed Arafat: În raportul privind 'Colectiv' am identificat decizii pozitive luate de persoane; noi le facem proceduri Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în cazul raportului referitor la modul în care instituţiile au reacţionat în cazul tragediei de la Colectiv, s-a căutat identificarea unor "decizii pozitive", care să devină, ulterior...
Răniţi în urma a două explozii într-un club din nordul ţării, aduşi la Bucureşti Şase din cele şapte persoane grav rănite în prima explozie produsă în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club din Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş (nord-vestul ţării), au fost aduse la Bucureşti cu o aeronavă militară.
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Maramureş: Victimele celei de-a doua deflagraţii produse la Sighetu Marmaţiei, aduse şi ele la Bucureşti Un avion militar va reveni duminică pe Aeroportul Internaţional din Baia Mare pentru a prelua o parte dintre persoanele rănite în urma celei de-a doua explozii produse la clubul din Sighetu Marmaţiei.
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...