Cele mai citite
 


ISU Maramureş: 17 victime în exploziile de la Sighetu Marmaţiei; printre răniţi - doi lucrători ISU şi trei poliţişti
luni, 20 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, precizează, duminică, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
Sursa citată reaminteşte că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00,56, într-un local din Sighetu Marmaţiei s-a produs o explozie, care nu a fost urmată de incendiu şi în care au fost rănite şapte tinere, cu vârste între 19 şi 23, victimele suferind arsuri de gradele I, II şi III, în zona feţei şi a membrelor superioare.
"Pompierii şi paramedicii SMURD de la Detaşamentul Sighet, precum şi personalul serviciului de ambulanţă al municipiului au preluat victimele şi le-au transportat la Spitalul municipal din Sighetu Marmaţiei. Şase dintre ele, care au suferit arsuri mai grave, au fost duse la Spitalul Judeţean 'Constantin Opriş' din Baia Mare, iar apoi au fost preluate de un avion militar şi transportate la Bucureşti", se arată în comunicatul de presă.
La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Maramureş, ai furnizorului de gaz şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
Localul nu era conectat la reţeaua de gaz a municipiului Sighetu Marmaţiei.
O a doua explozie s-a produs duminică dimineaţă, la ora 9,50, în acelaşi local, aceasta făcând încă zece victime.
"Printre răniţi se numără şi locţiitor comandant Detaşament Sighetu Marmaţiei, cpt. Marina Fiţ Dacian, şi plt. adj. Ardelean Cristian, şef gardă intervenţie în cadrul aceluiaşi detaşament. Au mai fost răniţi trei poliţişti şi cinci civili. Nouă dintre ei au suferit răni grave şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean 'Constantin Opriş' din Baia Mare, urmând a fi preluaţi şi transferaţi la Bucureşti", se arată în comunicatul de presă.
Perimetrul unde a avut loc deflagraţia a fost izolat, iar cercetările privind cauza producerii exploziei vor fi preluate de un procuror. AGERPRES/ (AS - Andreea Rotaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inspecţia Muncii: O ipoteză este că electricitatea şi gazul nu au fost oprite după prima explozie la Sighetu Marmaţiei Una dintre ipotezele luate în calcul în cazul exploziilor de la Sighetu Marmaţiei este aceea că electricitatea şi gazul nu au fost oprite după prima explozie, potrivit inspectorului general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu.
Maramureş: ISU a fost dotat cu autospecială complexă asemănătoare unui spital de campanie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a fost dotat cu o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă, echipajul acesteia făcând, marţi, o demonstraţie cu noile echipamente, care pot asigura acordarea de asistenţă medicală unui număr...
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Maramureş: O nouă staţie SMURD pentru satele din zona de munte Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a deschis, miercuri, o nouă staţie SMURD, în comuna Bogdan Vodă, care va deservi majoritatea satelor şi comunelor din zona montană a Văii Izei şi Vişeului.
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
Maramureş: SMURD, pregătit să intre în acţiune Serviciul SMURD a devenit operaţional în judeţul Maramureş iar în primă fază va acoperi municipiul Baia Mare, urmând să se extindă în oraşele Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus.