Cele mai citite
 


Primarul din Sighet: O echipă mixtă de la E.ON Gaz Târgu Mureş va investiga cauzele exploziilor
luni, 20 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă mixtă de la E.ON Gaz Târgu Mureş se va deplasa duminică la Sighetu Marmaţiei pentru a cerceta cauzele producerii exploziei de la clubul din localitate, a anunţat primarul oraşului.
Aceasta a precizat că reprezentanţii E.ON Gaz Târgu Mureş vor veni cu două maşini dotate cu echipamente tehnice, care permit identificarea cauzei celor două explozii produse la localul de noapte.
Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, a apreciat că echipa de medici, asistente medicale şi infirmiere de la Spitalul orăşenesc a dat dovadă de un înalt profesionalism şi a acţionat extrem de rapid, venind în sprijinul răniţilor.
Ea a spus că medicii care au lucrat în schimbul de noapte au rămas în continuare la spital, iar alte cadre medicale au venit la serviciu, deşi erau în timpul liber, pentru a da o mână de ajutor colegilor.
"Am un deosebit respect pentru profesionalismul acestor oameni şi pentru modul cum au operat pentru a veni în sprijinul acestora", a declarat Eugenia Godja.
Nouă dintre cele zece victime ale celei de a doua deflagraţii produse duminică la Sighetu Marmaţiei au fost transportate cu ambulanţele şi elicopterul pe Aeroportul din Baia Mare, de unde vor fi duse cu o aeronavă militară la Bucureşti.
Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, aeronava militară a decolat, la ora 12,45, de la Otopeni către Baia Mare. Echipajul aeronavei C-27J Spartan, de la Flotila 90 Transport Aerian, este condus de locotenent-comandorul Emil Tecuceanu.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a aprobat efectuarea unui al doilea transport umanitar duminică, cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Baia Mare la Bucureşti, pentru salvarea vieţii mai multor persoane.
        Pacienţii, care au suferit arsuri grave în urma celei de-a doua explozii produse în Sighetu Marmaţiei, vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şapte pacienţi vor fi aduşi de la Târgu Mureş şi Baia Mare în Capitală cu o aeronavă militară C-27J Spartan Ministrul apărarii naţionale, Gabriel Oprea a aprobat, duminică, efectuarea unui transport umanitar cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Târgu Mureş şi Baia Mare la Bucureşti, pentru salvarea vieţii a şapte persoane, informează un comunicat al Biroului de Presă al MApN remis duminică AGERPRES...
Raed Arafat: Un elicopter SMURD va opera din 2014 între România şi Republica Moldova Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat luni, la Târgu Mureş că elicopterul care va opera transfrontalier între România şi Republica Moldova ar putea fi operaţional începând cu jumătatea anului viitor, după achiziţionarea aparatului şi a semnării acordului între cele două...
O delegaţie a autorităţilor maramureşene a fost în Ivano-Frankivsk, unde se doreşte implementarea unui serviciu similar SMURD O delegaţie a autorităţilor maramureşene, formată din preşedintele Consiliului Judeţean, directorii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate şi respectiv al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-au aflat,...
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...