Cele mai citite
 


Vindecarea de hepatita C va fi posibilă peste doi ani, potrivit cercetătorilor
luni, 20 februarie 2012   ::   5 Comentarii :: :: Stiri, Hepatita, Boli infectioase
 

Vindecarea de hepatita C, virus care în Spania afectează circa 800.000 de persoane şi care cauzează ciroză şi cancer de ficat, va fi o realitate peste doi ani, susţin cercetătorii, care au apreciat duminică drept 'revoluţionare' progresele înregistrate în tratarea acestei boli, informează agenţia spaniolă de presă EFE.

Doctorul Jacob George, profesor de gastroenterologie şi hepatologie la Universitatea din Sydney (Australia) a abordat, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Taipei (Taiwan), rezultatele unui promiţător studiu în faza a II-a, publicat în The New England Journal of Medicine.

Pentru prima dată, s-a demonstrat 'posibilitatea ca hepatita C să poată fi vindecată', deoarece o nouă combinaţie de medicamente în curs de cercetare înlătură cu succes infecţia provocată de genotipul 1 al virusului hepatic C, mai greu de tratat, la pacienţii care nu răspund la tratamentul prealabil, a explicat Jacob George într-o conferinţă de presă.

Potrivit medicului, bolnavii în cazul cărora nu a fost eficient tratamentul cu PEG-interferon alfa şi ribavirina, au primit o combinaţie de doi agenţi antivirali (daclatasvir şi asunaprevir), ceea ce a eradicat virusul din sânge 'la toţi pacienţii' care au participat la studiu.

Jacob George s-a referit, de asemenea, la rezultatele 'încurajatoare' privind efectele secundare, care sunt 'minore', în niciun caz 'serioase', între care diareea moderată.

Şeful serviciului de hepatologie de la Spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, Rafael Esteban, a semnalat pentru EFE că hepatita C genotip 1 este cea mai frecventă, mai greu de tratat şi principala cauză a cancerului hepatic şi a cirozei cronice, care, în multe cazuri, se încheie cu un trasplant.

În cazul a 80% dintre cei afectaţi, boala va deveni cronică, 20% vor dezvolta ciroza şi, dintre aceştia, 25% ar putea fi afectaţi de un cancer de ficat, a precizat doctorul Pei-Jer Chen de la Centrul de cercetare a hepatitei din cadrul Spitalului NTU (Taiwan National University) din Taipei.

În perioada 2005-2009, genotipul 1 al virusului hepatic C a cauzat în Spania 43.217 episoade de ciroză, 12.900 hepatocarcinoame, 1.632 trasplanturi şi 27.871 decese, adaugă sursa citată.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
de mariana
ce pot spune ? deh!! nu prea cred in ce se aude .nu inteleg de ce pina acum nu sa descoperit un vaccin contra hepatitei c pentru ca terra e plina de inteligenti !sau cred ca totul a fost programat inainte ca lumea sa dispera incet,incet unul cite unul. daca nu este sida este hepatita.

de gabriela
suntem in 2015, au trecut 3 ani.
se face in acest moment tratament cu Daclatasvir+Asunaprevir in Romania?

de Robert
La sfarsitul anului 2014 s-a pornit terapia fara interferon, orala, cu peste 95% sanse de vindecare si efecte secundare minore. Singura problema sunt costurile in jur de 20000€ pe luna. ( http://www.medpex.de/harvoni-90-mg-400-mg-filmtabletten-p10948728 ) Harvoni (combinatie Sofosbuvir cu Ledipasvir - inhibitor NS5A).O tableta pe zi, 8 sau 12 saptamani.
- In anul 2015 au aparut noi medicamente generice, cu un pret mult mai delicios:) Twinvir, Hepcinat-LP, Ledisof.
Dintre aceste medicamente, dupa o multime de gandire am cumparat si eu medicamentul Twinvir (2400 euro pentru 3 luni). Eu nu am calatorit la Bangladesh ca si altii din tara, eu am gasit o schema de achizitionare. Am asteptat 3 saptamani si am primit pachetul cu medicamentele si am iceput singur tratamentul. Dupa o luna am facut analizele pentru ARN viral hapatita C (cantitaiv), si am primit rezultate extrabune - viremie nedetactabila!
Eu nu vand medicamente dar pot sa va ajut cu schema mea. (robmanga70@gmail.com)


de Eftimie Toader
Acest Twinvir este o porcarie am luat 12 saptamani si nu mi-a scazut deloc viremia. Doctorul mi-a spus de la inceput ca el nu recomanda acest medicament din Bangladesh pentru ca nu are aprobare internationala si este produs doar pt Bangladesh. Partea neplacuta este ca acum am achizitionat genericul adevarat dar s-ar putea sa fiu non responder la el pt ca am luat acel Twinvir.

de Doru
DL. Eftimie cred ca te-ai lasat pacalit de povestile de succes ale celor care band Twimvir. Nu sunteti singurul. Dumneavostra aveti noroc ca nu sunteti printre cei multi cu insuficienta hepatica severa dupa tratamentul cu Twinvir. Eu am luat genericul din India cu factura, analize complete, monitorizare doctor in Romania etc. Am siguranta 100% ca lucrurile sunt adevarate si nu ce scriu unii pe net

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România Hepatita C poate dubla costurile sistemului sanitar până în 2040
Costul medicamentelor revoluţionare pune în pericol sistemele de sănătate Tratamentele inovatoare au redat speranţa a milioane de bolnavi, dar unele dintre ele, cum sunt de exemplu cele pentru hepatita C, sunt atât de scumpe încât nu pot fi suportate de către pacienţi şi pun în pericol sistemele de sănătate. Un studiu recent arată că medicamente noi care pot vindeca boala...
Datele studiului de fază III cu agentul investigațional faldaprevir* dezvoltat de Boehringer Ingelheim arată că acesta a fost eficient pentru o gamă largă de pacienți cu hepatită C de genotip 1 Date fundamentale din studiul de fază III STARTVersoTM arată eficiența faldaprevir* în cazul pacienților dificil de tratat precum cei co-infectați cu HIV și în stadii avansate de afectare a ficatului
De la 1 octombrie, bolnavii de hepatită C au şi terapia fără interferon. CNAS va deconta numai cazuri cu rezultat Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate va deconta de la 1 octombrie o terapie nouă pentru pacienţii bolnavi de hepatită C - tratamentul fără interferon -, urmând ca plata efectivă să se facă numai în cazurile la care se obţine rezultat medical, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele...
Informatii despre Hepatita C 1. Hepatita C Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge, tatuajelor cu ace/tuş contaminate, e...
Discuţie cu tema'' Hepatita virală C - opţiuni terapeutice şi situaţia pacienţilor în România'' În apropierea Zilei Mondiale a Hepatitelor, marcată la 28 iulie, la sediul MSD Romania din Bucharest Business Park va avea loc joi, 24 iulie 2014, începând cu ora 11, o discuţie despre situaţia bolnavilor de hepatită C din România şi despre opţiunile de tratament actuale, atât la nivel mondial, cât şi...