Cele mai citite
 


Aeronava militară cu cei nouă răniţi de la Sighet a ajuns la Bucureşti; pacienţii duşi la Spitalul de Arşi şi Floreasca
marţi, 21 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aeronava militară cu cei nouă răniţi în cea de-a doua deflagraţie produsă la Sighet a ajuns duminică la Bucureşti, la Baza 90 Otopeni, zborul decurgând în condiţii bune.
"Zborul a decurs foarte bine. (...) O parte dintre pacienţii pe care i-am adus în cea de-a doua misiune a plecat la Spitalul de Arşi şi o parte la Spitalul Floreasca. Respectiv, patru la Spitalul Floreasca şi cinci la Spitalul de Arşi. Deci am avut nouă răniţi", a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, coordonatorul celei de-a doua misiuni medicale de urgenţă, în urma căreia au fost aduse la Bucureşti alte nouă persoane rănite în urma deflagraţiei de la Sighetu Marmaţiei.
El a precizat că printre răniţii aduşi la Bucureşti se numără şi o fată care a suferit arsuri la mâini în urma primei explozii de la Sighet.
"S-a reconsiderat decizia şi a fost adusă cu al doilea transport. Ea a fost dusă chiar la Spitalul Floreasca, la Clinica de chirurgie plastică", a precizat subsecretarul de stat.
Potrivit lui Raed Arafat, printre cei nouă răniţi se află mai multe persoane în stare critică.
"Tot ce este cu arsuri grave peste 50% din suprafaţa corpului se consideră că este într-o stare gravă", a declarat Arafat.
El a precizat că medicii de la chirurgie plastică şi terapie intensivă sunt cei care se pot pronunţa asupra stării de sănătate a răniţilor.
"Ei sunt cei care se vor pronunţa pe prognostic. Pentru că va trebuie evaluat, în afară de un pacient pe care l-am adus intubat în prima misiune, restul pacienţilor nu au avut nevoie să fie asistaţi cu aparate. (...) A fost o echipă medicală foarte profesionistă care a lucrat. Medici tineri, rezidenţi, asistenţi medicali care au lucrat foarte bine", a declarat Raed Arafat.
El a apreciat că la cele două misiuni de urgenţă structurile celor trei ministere implicate - MApN, MAI şi MS - au colaborat la "un standard normal".
"Aici putem să vorbim de 60-70 de persoane care au lucrat la aceste două misiuni", a mai declarat doctorul Raed Arafat.
Două explozii au avut loc duminică într-un club din Sighetu Marmaţiei, soldate cu 17 răniţi. AGERPRES/ (A, AS - Cornelia Stanciu, Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Ioan Lascăr: Unul dintre răniţii aduşi la Spitalul Floreasca este în stare gravă Unul dintre răniţii de la Sighetu Marmaţiei aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală este în stare gravă. Acesta are arsuri de 75% din suprafaţa corpului, iar arsurile de căi respiratorii superioare îi agravează prognosticul, a declarat, luni, pentru AGERPRES, prof. dr Ioan Lascăr, şeful Departamentului...
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Şase răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică Şase răniţi în incendiul de la club Colectiv se află în stare critică, a declarat marţi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca, Ioan Lascăr.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) La 14 martie 2016 a murit singurul rănit în incendiul din Colectiv care mai era internat la Spitalul Floreasca, informează televiziunile de ştiri. Potrivit medicilor, acesta a murit în urma unor complicaţii hemoragice. Bilanţul victimelor care au murit a ajuns la 64.
Braşov: Doi dintre răniţii în explozia de la fabrica de pâine internaţi la ATI, în stare gravă, dar stabilă Starea celor doi răniţi în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Braşov, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este gravă, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Daniela...
UPDATE Spitalul Militar:Trei răniţi la Colectiv sunt mult mai bine; cinci sunt în stare gravă Trei dintre pacienţii aflaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Militar în urma incendiului de la clubul Colectiv au o stare mult mai bună şi vor fi transferaţi în secţia de arşi, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat, a anunţat, luni, comandantul spitalului, dr. Florentina Ioniţă Radu.