Cele mai citite
 


Biofarm a devenit cea mai profitabilă companie farma de pe bursă
marţi, 21 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO), controlat de SIF-uri, a reusit sa înregistreze profit si în ultimele trei luni ale anului trecut, de 756.000 de lei (cca 174.200 euro la cursul zilei, n.n.), după ce afacerile companiei şi-au majorat ritmul de creştere la 16,4% în aceeaşi perioadă, notează Ziarul Financiar.
Spre comparatie, ceilalti doi producatori de medicamente listati pe bursa, Antibiotice Iaşi (est) şi Zentiva Bucuresti, au finalizat ultimele trei luni din 2011 cu pierderi de 4,8 milioane lei si respectiv peste 10 milioane lei.
Biofarm si-a mentinut profitul net anul trecut la nivelul de 14,5 milioane lei (3,4 milioane euro) în ciuda majorarii afacerilor cu 13,5%, care au ajuns la 93,4 milioane lei (22,1 milioane euro).
Cu toate acestea, producatorul de medicamente a detronat anul trecut Zentiva din pozitia de cea mai profitabila companie farma de pe bursă, cu o marjă neta de profit de 15,5%, ceva mai mică faţă de nivelul de 17,5% din 2010.
Reducerea marjelor de profitabilitate a fost determinata în principal de avansul costurilor de distributie, care s-au majorat cu aproape 28%, precum si al altor cheltuieli din exploatare, care au urcat cu 24%, la 28,3 milioane lei, mult peste ritmul de creştere al vânzărilor companiei.
Profitul din activitatea operationala a companiei s-a redus usor anul trecut cu 4,9%, la 16,1 milioane lei (3,8 milioane euro) ca urmare a presiunii pe costuri în timp ce activitatea financiara a adus Biofarm un câstig ceva mai mare, de 1,1 milioane lei, care s-a datorat cel mai probabil evolutiei favorabile a cursului de schimb. Practicarea unor preţuri scăzute este una dintre strategiile adoptate de Biofarm pentru a atrage consumatorii şi a acumula cota de piaţă. De altfel, compania se afla în primii 10 jucatori de pe piata de medicamente din România dupa numarul de unitati vândute. Totodata, creşterea exporturilor este una dintre prioritatile Biofarm pe termen mediu şi lung, notează Ziarul Financiar.
SIF Oltenia detine 25,3% din actiunile Biofarm, în timp ce SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Moldova (SIF2) au participatii de câte 16,7% si respectiv 12,2% din companie. SIF Banat-Crisana a continuat în ultimele luni sa achizitioneze pachete de actiuni Biofarm din piaţă.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Antibiotice Iaşi a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam pentru dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est Compania ieşeană Antibiotice a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam, în condiţiile în care exporturile sale au atins, anul trecut, 22,98 milioane de dolari, în creştere cu 7% raportat la 2014, iar profitul brut a ajuns la 32 de milioane de lei, mai mare cu 23% comparativ cu profitul estimat...
Profitul Antibiotice Iaşi a scăzut în 2015 cu 12,71%, la 27,18 milioane lei Antibiotice Iaşi a înregistrat, în 2015, un profit net de 27,18 milioane de lei, cu 12,71% mai mic faţă de cel consemnat în anul anterior, conform informaţiilor financiare ale companiei remise, luni, Bursei de Valori Bucureşti.
Zentiva: Profit net de 3,2 milioane lei, de şapte ori mai mic la nouă luni Compania farmaceutică Zentiva SA Bucureşti a raportat un profit net de 3,219 milioane lei, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2009, în scădere de peste şapte ori faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Un număr de 26 de companii listate la BVB şi-au depăşit, la nouă luni, estimările de profit pentru întregul an (Intercapital) Un număr de 26 de companii din cele 73 de societăţi analizate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, care au raportat rezultate conform RAS (standarde româneşti de contabilitate - n.r.), şi-au depăşit, la nouă luni, estimările de profit pentru întregul an, potrivit analizei remise AGERPRES...
Companiile româneşti de medicamente, mai scumpe la Bursă decât cele sud-europene Companiile din sectorul farmaceutic s-au dovedit în ultimii doi ani o alegere foarte bună pentru investitorii orientaţi către plasamente pe termen mediu şi lung. Având rezultate financiare bune pentru 2010, analiştii recomandă acţiunile producătorilor autohtoni de medicamente, pentru care văd o creştere...
Profit net de 7,1 milioane de lei la Antibiotoce Iaşi în T1, cu 18% peste cel din T1 2015 Antibiotice Iaşi a obţinut, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 7,1 milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 39% peste cel bugetat, reiese dintr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.