Cele mai citite
 


În SUA se înregistrează un boom al 'renunţării la avorturi'
marţi, 21 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 1,21 milioane de avorturi au fost făcute în 2011 în SUA, potrivit National Center for Health Statistics. Comparativ cu anii 2009 şi 2010, numărul acestor proceduri medicale s-a redus în medie cu 8% la nivelul SUA, iar în statul Illinois - chiar cu 9%.
Acest proces a fost determinat de poziţia civică activă a persoanelor care se pronunţă împotriva întreruperilor de sarcină şi de valorizarea din ce în ce mai accentuată în societatea americană a familiei cu mulţi copii, notează, luni, cotidianul rus Novîe Izvestia.

Legislaţia SUA care reglementează termenele şi condiţiile de realizare a avorturilor nu s-a modificat din anii 1970. Potrivit legii, femeile americane pot face întrerupere de sarcină în primele trei luni, costul acestei intervenţii fiind suportat de companiile de asigurări. Aceeaşi lege le oferă femeilor din SUA dreptul de a face avort în cazul în care ele suferă de boli grave sau dacă există un risc clar pentru viaţa fătului.

În mod ciudat, numărul de avorturi s-a redus brusc în SUA în paralel cu reducerea vânzărilor pe piaţa farmaceutică a mijloacelor contraceptive. Potrivit logicii, efectul trebuia să fie exact invers: cu cât mai puţine mijloace contraceptive vândute, cu atât mai multe întreruperi de sarcină. În opinia preşedintei organizaţiei Planned Parenthood din statul Illinois, Carole Brite, noile date statistice au nu una, ci o serie întreagă de explicaţii.

Probabil, Brite are dreptate, deoarece reducerea cu 8% a numărului de avorturi, la o populaţie de 308 milioane de locuitori, este un indicator serios, care nu poate fi explicat foarte simplu, subliniază cotidianul rus. În ceea ce priveşte statul Illinois, în 2011 aici au fost făcute 41.000 de avorturi, în timp ce în anii 1970, când în SUA a fost ridicată interdicţia la avorturi, în acest stat, la fel ca în altele, medicii au făcut în medie câte 70.000 de întreruperi se sarcină pe an.

Directorul organizaţiei sociale Right to Life Committee din acelaşi stat Illinnois, Bill Beckman, este convins că numeroasele demonstraţii anti-avort care au loc în fiecare an în toate marile oraşe ale SUA au constituit un stimul important pentru ca familiile americane să opteze pentru extinderea numărului de membri. 'Demonstraţiile pe care le organizăm găsesc treptat din ce în ce mai mulţi adepţi. Copiii noştri sunt un dar divin', afirmă Beckman.

Un recent sondaj de opinie desfăşurat de compania de televiziune Fox News a relevat o creştere a numărului de adepţi ai majorării ratei natalităţii în SUA. Astfel de opinii împărtăşesc astăzi 58% dintre respondenţi. În acelaşi timp, potrivit National Center for Health Statistics, la o mie de familii au început să se nască, în SUA, cu 16,5% mai mulţi copii. În medie, pe an în SUA văd lumina zilei 4 milioane de copii. În mare parte, acesta este rezultatul scăderii numărului de avorturi.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: contraceptivele gratuite contribuie la scăderea numărului de avorturi /studiu/ Furnizarea de contraceptive gratuite tinerelor care riscă să aibă sarcini nedorite a permis reducerea într-o manieră drastică a numărului de avorturi şi a cazurilor de sarcină la adolescente, potrivit unui studiu efectuat în statul Missouri (centrul SUA) şi dat publicităţii joi, informează AFP.
IPP: Fondurile alocate de stat pentru contracepţie sunt insuficiente Fondurile alocate de statul român pentru programele de achiziţie de mijloace contraceptive sunt insuficiente şi neadecvat stabilite, relevă studiul naţional "Fenomenul întreruperilor sarcinilor nedorite în România - Radiografie şi soluţii" realizat de Institutul pentru Politici Publice cu ocazia Zilei...
Un judecător se opune unei legi care limita accesul femeilor la avort în Texas Războaiele avortului din Statele Unite au luat luni o nouă întorsătură după ce un judecător districtual din Texas a anulat o secţiune importantă a unei noi legi extrem de controversate - adoptată la începutul acestui an de legislativul controlat de republicani al statului Texas - care ameninţa să reducă...
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
SUA: Vot simbolic asupra unei legi care interzice avortul după a 20-a săptămână de sarcină Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat marţi, într-un vot simbolic, o lege care limitează dreptul la avort la primele 20 de săptămâni de sarcină, unul din cele mai stricte texte antiavort din ultimele decenii, transmite AFP.
Aproape jumătate dintre româncele fertile nu au beneficiat de o educaţie a reproducerii (sondaj) Un procent de 49% dintre româncele fertile afirmă că nu au beneficiat de vreo formă de educaţie sexuală sau a reproducerii, relevă un sondaj despre atitudini privind întreruperile sarcinilor nedorite în România, lansat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) miercuri, în cadrul unei conferinţe de...