Cele mai citite
 


Olandezii vor să facă un hamburger fără carne adevărată
marţi, 21 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?
 

Primul hamburger făcut dintr-un produs rezultat din celule stem bovine se află încă într-un laborator de cercetare olandez şi ar urma să fie gata toamna viitoare. Este un progres care ar putea bulversa creşterea animalelor, alimentaţia mondială şi care ar putea fi benefic pentru mediu, relatează agenţia Belga.

Dr Mark Post, medic şi şef al departamentului de fiziologie al Universităţii din Maastricht (Olanda), a spus presei, cu ocazia conferinţei anuale a Societăţii americane pentru Progres în Ştiinţă (AAAS), organizate week-endul trecut la Vancouver (Canada), că hamburgerul va fi lansat în octombrie. Costul de producţie al acestui prim hamburger 'experimental' se ridică la 250.000 euro, a precizat cercetătorul. Pentru acest prim hamburger, el a folosit celule din muşchi ai bovinelor, cultivate în ser fetal de viţel. 'Ţesuturile rezultate au exact aceeaşi structură ca cele originale', a informat cercetătorul, precizând că tehnologia este bine controlată.

Carnea produsă în laborator poate fi 'dirijată' pentru a avea anumite calităţi, ca de exemplu să conţină niveluri ridicate de acizi graşi nesaturaţi (omega 3), buni pentru sănătate. Această tehnică poate permite producerea de carne de orice animal, a anunţat cercetătorul, care a început proiectul acum şase ani şi speră să vadă acest tip de carne produs la scară întinsă în următorii 10-20 de ani.

Creşterea animalelor contribuie la încălzirea climatică, din cauza emisiilor de metan, gaz cu efect de seră de 20 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon (CO2), reprezentând 18% din total.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olandezul Mark Post va prezenta luni, la Londra, primul hamburger din celule stem Omul de ştiinţă olandez Mark Post prezintă luni, la Londra, un hamburger pregătit din carne realizată pe bază de celule stem. Bucata de carne este alcătuită din 20.000 de bucăţi minuscule de ţesut pe care profesorul de fiziologie vasculară le-a cultivat în laborator, relatează agenţia Belga.
Alimentaţia după post După o perioadă lungă de post (ca aceea dinaintea Sărbătorilor de Paşte si Craciun), tubul digestiv şi glandele anexe acestuia sunt nepregătite să facă faţă unei alimentaţii excesive şi indigeste, a declarat pentru AGERPRES dr. Raluca Vişan, medic nutriţionist la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor...
Să fie insectele proteinele viitorului? Potrivit unei echipe de cercetători olandezi, insectele vor ajunge să înlocuiască carnea în alimentaţia oamenilor. Ce are gust de alune, este bogată în proteine, săracă în grăsimi, emite puţin gaz cu efect de seră şi nu transmite boli oamenilor care o consumă? Insecta, scrie cotidianul francez Le Monde...
Medicii recomandă ca trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită să se facă treptat Trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită trebuie să se facă treptat, iar consumul de alimente tradiţionale pe bază de miel trebuie să fie moderat, mai ales pentru persoanele care au ţinut post, recomandă medicii.
Carnea in alimentatia copilului - Reguli si recomandari de la medicul pediatru Urmariti un interviu video cu prof. dr. Ioana Alina Anca, medic primar pediatru la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC).De asemenea, prof. dr. Ioana Alina Anca are si supraspecializare in cardiologie pediatrica si ecografie. Intrebari la care medicul nutritionist ofera mamicilor raspunsuri...
Proiecte dezvoltate de IBNA Baloteşti cu mediul privat:ouă îmbogăţite cu Omega 3 şi carne de porc cu conţinut redus de colesterol Cercetătorii români de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală - IBNA Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu sectorul privat, o serie de proiecte cu ajutorul cărora se pot obţine produse funcţionale, precum ouăle îmbogăţite cu acizi graşi Omega 3 sau carne...