Cele mai citite
 


Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente examinează cafeina inhalabilă
marţi, 21 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?
 

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) examinează un nou concept de supliment alimentar, cafeina inhalabilă, ce este distribuită în mici recipiente de dimensiunile unui ruj, pentru a determina dacă prezintă riscuri pentru consumatori, conform Associated Press.

Cafeina inhalabilă, distribuită sub numele de AeroShot, a apărut pe piaţa americană la sfârşitul lunii trecute, în Massachusetts şi la New York, dar este de asemenea disponibilă şi în Franţa. Consumatorii de cafeină îşi introduc în gură un capăt al micuţului recipient şi inhalează o pudră fină ce se dizolvă aproape instantaneu.

Fiecare recipient de AeroShot conţine şi vitamina B, pe lângă 100 de grame de pulbere de cafeină - corespondentul concentraţiei de cafeină dintr-o cană mare de cafea.

Inventatorul dispozitivului AeroShot, profesorul de inginerie biomedicală David Edwards, de la Universitatea Harvard, susţine că acest produs nu prezintă riscuri pentru sănătate şi nu conţine taurină sau alţi aditivi folosiţi de obicei pentru a mări efectul cafeinei din băuturile energizante.

AeroShot nu a avut nevoie de aprobarea FDA înainte să apară pe piaţă pentru că a fost prezentat sub forma de supliment alimentar. Însă senatorul de New York, Charles Schumer, a soliicitat FDA să verifice totuşi acest produs.

"Sunt îngrijorat de felul în care adolescenţii şi tinerii vor folosi un astfel de produs care permite inhalarea în succesiuni rapide a cafeinei", a explicat senatorul Schumer.

Tom Hadfield, directorul executiv al companiei Breathable Foods, companie ce produce AeroShot în Franţa, a precizat la rândul său ca va colabora îndeaproape cu reprezentanţii FDA pentru a demonstra că acest produs poate fi folosit în siguranţă.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cafeina consumată în cantităţi mari poate pune în pericol sănătatea Autorităţile americane din domeniul sănătăţii trag un semnal de alarmă: consumată în cantităţi mari, cafeina poate fi periculoasă, ea existând şi în produse în care nu ne-am aştepta să fie, scrie lepoint.fr.
Top alimente recomandate împotriva îmbătrânirii "Pentru a reduce riscurile unor boli, se recomandă limitarea sau chiar stoparea consumului de alcool şi a fumatului şi alegerea unor alimente cu înaltă valoare nutriţională, care asigură păstrarea organismului", afirmă Alexandra Dalu, medic şi nutriţionist anti-îmbătrânire.
Regim diaree Diareea poate avea numeroase cauze, printre care alimentatia, medicamentele sau unele afectiuni precum boala inflamatorie intestinala sau sindromul colonului iritabil . Regimul alimentar este foarte important in cazurile de diaree , deoarece aceasta poate duce la deshidratare, in special...
Vitamina D ar putea reduce presiunea arterială O echipă de cercetători britanici a arătat că există o legătură probabilă între lipsa vitaminei D în organism şi apariţia hipertensiunii, o suplimentare a acestui element putând permite astfel diminuarea presiunii arteriale, scrie joi portalul www.maxisciences.com.
O carenţă în vitamina D poate produce migrene (studiu) Copiii şi tinerii adulţi care prezintă carenţe ale vitaminelor D, B2, B9 şi în coenzima Q10 sunt mai susceptibili să sufere de migrene, arată un nou studiu prezentat la Congresul anual al American Headache Society desfăşurat în perioada 9-12 iunie la San Diego.
Plasticul alimentar: Bisfenolul A nu ameninţă sănătatea /AESA/ Bruxelles, 30 sep /Agerpres/ - Bisfenolul A, un compus chimic utilizat la fabricarea ambalajelor pentru alimente, interzis în Danemarca şi Franţa, nu prezintă riscuri pentru sănătate, a afirmat joi Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor /AESA/, cu sediul la Parma /Italia/, citată de France 24...