Cele mai citite
 


Unul din patru elevi de liceu australieni este obez (studiu)
marţi, 21 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea
 

Aproape unul din patru elevi de liceu australieni este supraponderal sau obez, potrivit unui studiu publicat luni în revista de specialitate Medical Journal of Australia, citat de agenţia Xinhua.

Potrivit studiului, la care au participat peste 14.000 de elevi din 238 de licee din ţară, statutul socio-economic şi stilul de viaţă au impact asupra riscului unui elev de a deveni supraponderal sau obez.

Rezultatele studiului indică o prevalenţă mai ridicată a supraponderalităţii şi obezităţii printre elevii de sex masculin.

'O pantă clară legată de SEP (poziţia socio-economică) a fost evidentă, prevalenţa supraponderalităţii şi obezităţii crescând odată cu scăderea SEP-ului. SEP a reieşit a fi cel mai puternic factor asociat cu supraponderalitatea şi obezitatea la elevii de liceu australieni după luarea în calcul a altor caracteristici demografice şi ale comportamentului în privinţa sănătăţii', afirmă cercetătorii în studiu.

Nivelurile scăzute de activitate fizică şi timpul mai mare petrecut în faţa micilor ecrane au fost asociate amândouă, în mod independent, cu supraponderalitatea şi obezitatea la adolescenţii australieni. Totodată, studiul a relevat o legătură între greutate şi durata redusă a somnului.

'Aceste rezultate sugerează că măsurile de prevenire ar trebui să includă facilitarea activităţii fizice şi reducerea comportamentului sedentar, precum şi promovarea unui somn adecvat', menţionează cercetătorii în studiu.

'Medii creative de susţinere a activităţii fizice ar putea ajuta în promovarea activităţii fizice mărite printre tineri şi ar putea înlocui timpul petrecut în faţa micilor ecrane', mai adaugă cercetătorii.

Studiul a avut ca scop identificarea unor posibile strategii de intervenţie în vederea prevenirii problemelor cu greutatea la elevii de liceu din Australia.AGERPRES/(Letiţia Pană)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Greutatea prietenilor ne poate influenţa propria greutate corporală (studiu) Persoanele care îşi petrec timpul cu prieteni care au mai multe kilograme decât ei, au tendinţa de a lua la rândul lor în greutate, în timp ce aceia care socializează cu prieteni mai supli au tendinţa să-şi păstreze greutatea sau chiar să piardă câteva kilograme, conform unui nou studiu, transmite publicaţia...
Ziua europeană împotriva obezităţii Ziua europeană împotriva obezităţii, care va fi marcată la 21 mai, doreşte să stimuleze persoanele obeze să opereze schimbările care se impun în stilul lor de viaţă, dar fără a urma neapărat una dintre numeroasele diete la modă, semnalează miercuri AFP.
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
Obezitatea infantila Obezitatea infantila este o afectiune care poate afecta sugarul, copilul si adolescentul. Obezitatea in general, poate fi definita ca un exces in grasimi a corpului raportat la Intreaga greutate sau la proportionalitatea acestuia. In termeni medicali, obezitatea se defineste ca un exces de lipide...
Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez (studiu) Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, respectiv 1,46 miliarde de persoane, a indicat vineri un think-thank britanic, care evidenţiază o explozie a acestui fenomen în ţările în curs de dezvoltare şi face apel la guverne să acţioneze, transmite AFP.
Fumatul în timpul sarcinii, săritul peste micul dejun şi somnul insuficient cauzează îngrăşarea excesivă a copiilor Fumatul în timpul sarcinii, săritul peste micul dejun şi orele neregulate de culcare sau somnul insuficient sunt factori importanţi ce pot determina dacă un copil va avea un risc mai mare de a deveni supraponderal sau obez, potrivit unui studiu efectuat la University College London din Marea Britanie...