Cele mai citite
 


Vicepreşedintele ARPIM: În ianuarie nu vor fi probleme cu medicamentele
marţi, 13 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Vicepreşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente (ARPIM), dr. Viorel Vasile, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că, în prezent, nu se pune problema lipsei de medicamente din farmacii, în special pentru bolnavii cronici. (Sursa: Agerpres)

El a precizat că desfiinţarea plafonului la medicamentele din farmacii a creat posibilitatea creării de stocuri şi a dat asigurări că, cel puţin în luna ianuarie, bolnavii vor avea medicamente.

"În prezent nu se fac importuri. Companiile fac inventarul obişnuit fiecărui an. În funcţie de cursul valutar şi de poziţia producătorilor şi a ministrului Sănătăţii, vom vedea, la mijlocul acestei luni - începutul lunii viitoare, dacă se vor face reduceri la importurile de medicamente", a precizat dr. Viorel Vasile. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
De la 1 septembrie, bolnavii cronici vor scoate bani din buzunar pentru medicamente De la data de 1 septembrie, bolnavii cronici vor scoate bani din buzunar pentru reţete, dacă vor să-şi păstreze aceleaşi terapii, potrivit noilor reglementări de compensare a medicamentelor aflate pe lista C1, care cuprinde medicamente gratuite pentru bolnavii cronici, postate pe site-ul Casei Naţionale...
Sorin Popescu (ARPIM): La Vâlcea nu mai sunt bani pentru medicamentele compensate Reprezentantul Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Sorin Popescu, a anunţat, joi, că la Casa Judeţeană de Sănătate din Vâlcea nu mai sunt bani pentru medicamentele compensate pentru luna martie de aproximativ o săptămână.
Bolnavii cronici înregistrează sincope în asigurarea tratamentului Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Un număr de 1.000 de pacienţi cu HIV/SIDA, peste 200 de persoane cu afecţiuni oncologice şi aproximativ 300 de pacienţi cu hepatită B şi C au întrerupt tratamentul pentru că nu au găsit medicaţia, au anunţat miercuri, în conferinţă de presă, reprezentanţii Coaliţiei Or...
ARPIM este de acord cu alinierea preţurilor la nivelul ţărilor UE însă cu anumite condiţii ARPIM se declară de acord cu alinierea preţurilor la medicamente, însă afirmă că în această situaţie ''este onest, echitabil şi obligatoriu'' ca statul să asigure companiilor producătoare de medicamente în România aceleaşi condiţii ca cele existente în ţările din Uniunea Europeană - eliminarea taxei...
Ministrul Sănătăţii: Bolnavii cronici au acces nelimitat la medicul de familie Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, că bolnavii cronici vor avea acces nelimitat la medicul de familie şi creşterea valorii unui punct "per capita" a medicilor de familie de la 3 la 3,5 lei.
Colegiul Farmaciştilor: Deciziile CNAS afectează milioane de pacienţi şi mii de farmacii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) intenţionează să arondeze bolnavii cronici pe farmacii, aceştia urmând să îşi procure medicamentele doar din farmacia pentru care au optat, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Colegiul Farmaciştilor din România (CFR).