Cele mai citite
 


Brăila: Singurul tomograf din judeţ, defect de o jumătate de an
marţi, 29 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Singurul computer tomograf din judeţul Brăila, care se află în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, este defect de şase luni, bolnavii fiind puşi pe drumuri zilnic, pentru efectuarea de investigaţii la Spitalul Judeţean din Galaţi.
Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila, dr. Viorica Uscatu, a precizat că salvările sunt solicitate zilnic de zeci de ori pentru a transporta pacienţii la cel mai apropiat tomograf din zonă, respectiv cel din Galaţi.
'Am avut şi câte 20 de solicitări pe zi. Din cele zece maşini ale salvării, cel puţin trei sunt blocate zilnic cu deplasările la Galaţi. Acestea pleacă la ora 10:00 şi se întorc după ora 14:00. Sperăm să se reglementeze cât mai repede situaţia', a declarat directorul SAJ.
Potrivit dr. Petre Cosmescu, medic primar radiologie-ecografie-tomografie computerizată, computerul tomograf s-a defectat deoarece i s-a ars tubul din cauza suprasolicitării.
'Se fac foarte multe investigaţii de acest tip şi aparatul este foarte solicitat, de multe ori investigaţiile nefiind atât de necesare. Tubul a mai fost schimbat şi acum patru ani şi a costat pe vremea aceea un miliard o sută de milioane de lei vechi', a spus dr. Petre Cosmescu.
Computerul tomograf a fost adus la Brăila de fostul ministru al Sănătăţii, Daniela Bartoş, în 2005, din Vama Constanţa, după ce a fusese confiscat de statul român, deoarece nu se prezentaseră documente de provenienţă ale acestuia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Brăila: Se repară unul din cele două computere tomograf stricate de la SJU Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a început procedurile pentru repararea unuia din cele două tomografe stricate, respectiv a celui din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, a informat managerul spitalului, Mihail Iugulescu.
Şeful DSP Brăila: Un tomograf al Spitalului Judeţean s-a stricat din cauza numărului mare de expuneri Unul din cele două tomografe defecte de la Spitalul Judeţean Brăila s-ar fi stricat din cauza numărului mare de expuneri, după cum a declarat luni, în conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: SAJ a fost dotat cu două ambulanţe noi de tip B 4x4 Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila a fost dotat de Ministerul Sănătăţii cu două ambulanţe noi de tip B 4x4, marca Volkswagen, care vor fi înmatriculate până la sfârşitul acestei luni, potrivit informaţiilor furnizate luni de managerul SAJ Brăila, dr. Viorica Uscatu.
Brăila: Un bebeluş cu o malfomaţie congenitală la inimă, transportat la Cluj cu un elicopter SMURD Un bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu o malfomaţie congenitală la inimă şi care avea nevoie urgentă de operaţie a fost transportat duminică, la Cluj, cu un elicopter SMURD.
Mehedinţi: Noul computer tomograf de la SJU va fi funcţional la începutul lui noiembrie, susţine dr. Cristian Jianu Noul computer tomograf (CT) achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin va fi funcţional la începutul lunii noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Cristian Jianu.