Cele mai citite
 


Când mamele au migrene, bebeluşii sunt mai susceptibili să aibă colici (studiu)
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bebeluşii sunt de două ori mai susceptibili să sufere de colici dacă mamele lor au migrene, arată cercetători de la Universitatea California. Doctorul neurolog Amy Gelfand precizează că 'studiul nostru sugerează că, la bebeluşi, colicii pot fi un semn că viitorul copil este predispus să sufere de migrene mai târziu, în timpul vieţii'.
29% dintre bebeluşii cu colici au mame care suferă de migrene, scrie 7sur7.be. Prin comparaţie, doar 11% dintre bebeluşii mamelor fără migrene au colici. Echipa americană a analizat dosarele a 154 de mame şi a bebeluşilor lor. Cercetătorii de la Universitatea California vor urmări un grup de bebeluşi care suferă de colici pentru a vedea dacă sunt, într-adevăr, mai susceptibili să aibă migrene la vârsta adultă.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA Cercetători brazilieni asociază pentru prima oară Zika cu deformarea articulaţiilor la nou-născuţi Cercetători brazilieni au stabilit o posibilă legătură între virusul Zika şi un sindrom ce provoacă deformarea articulaţiilor la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat de revista British Medical Journal, citat de EFE.
Paracetamolul creşte riscul apariţiei alergiilor la bebeluşi (studiu) Un studiu realizat de cercetători belgieni avertizează în privinţa efectelor paracetamolului, care ar tripla riscurile de alergii la bebeluşi, relatează Le Soir.
Au fost descoperiţi anticorpi care pot "neutraliza" virusul Zika Cercetători europeni au anunţat joi că au descoperit anticorpi "puternici", capabili să "neutralizeze" virusul Zika. Descoperirea deschide calea realizării unui vaccin împotriva virusului aflat la originea unor leziuni cerebrale la fetus, relatează AFP.
Infanticidul imediat după naştere, un fenomen subestimat Un studiu al Inserm arată că numărul de infanticide imediat după naştere este de 5,4 ori mai mare decât decât se spune în statisticile oficiale. El trasează, de asemenea, pentru prima dată, profilul social şi psihologic al mamelor care comit aceste infanticide, scrie ziarul Le Figaro în ediţia de miercuri...
Au fost identificate cauzele genetice ale migrenelor O echipă de cercetători francezi a ajuns la concluzia că un ansamblu de trei gene se află la originea migrenelor, conform unui material publicat pe site-ul france.soir.fr.
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.