Cele mai citite
 


Constanţa: Administratorul şi doi vânzători ai unui magazin sunt anchetaţi pentru comercializarea de etnobotanice
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administratorul şi doi vânzători ai unui magazin din municipiul Constanţa sunt cercetaţi penal şi riscă între 2 şi 8 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi, după ce au fost depistaţi de poliţiştii antidrog că vindeau substanţe etnobotanice.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Gelu Manolescu, a informat, marţi, printr-un comunicat remis presei, că ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa au verificat două zile consecutiv respectivul magazin, specializat în comerţul cu produse erotice, şi au depistat că este folosit ca acoperire pentru vânzarea de ''produse susceptibile de efecte psihoactive''.
În prima zi, a fost depistat un vânzător în timp ce comercializa 216 plicuri cu ''pulberi şi fragmente purtând diferite inscripţii'', iar a doua zi poliţiştii au prins în flagrant un al doilea vânzător, pe rafturile societăţii comerciale fiind expuse 349 de plicuri cu aceleaşi substanţe. Etnobotanicele erau comercializate cu 15 - 20 de lei plicul.
''Substanţele puse în vânzare sunt interzise la vânzare prin Legea 194/2011, în lipsa unei autorizaţii speciale'', a afirmat reprezentantul IPJ.
Potrivit acestuia, poliţiştii au găsit etnobotanice în timpul celor două controale la magazin în condiţiile în care, la începutul lunii februarie, ei au depistat aceleaşi substanţe puse la vânzare în aceeaşi societate comercială.
Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii antidrog împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul teritorial Constanţa, cu autorii în stare de libertate. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Reţea de traficanţi de etnobotanice destructurată în urma a opt percheziţii domiciliare Patru persoane au fost reţinute şi circa 750 de plicuri cu substanţe etnobotanice au fost confiscate de poliţişti în urma a opt percheziţii domiciliare efectuate, în municipiul Constanţa, de ofiţeri antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), cu sprijinul jandarmilor.
Percheziţii la magazine de etnobotanice din judeţele Vâlcea şi Constanţa efectuate de poliţiştii vâlceni Serviciul de Combatere a Crimei Organizate şi DIICOT din cadrul IPJ Vâlcea efectuează sâmbătă mai multe percheziţii la comercianţii de etnobotanice în judeţele Vâlcea şi Constanţa.
Etnobotanice puse la vânzare de angajatul unui magazin din Constanţa Angajatul unui magazin din municipiul Constanţa este anchetat de poliţişti după ce a fost prins în timp ce vindea etnobotanice, în societatea respectivă fiind găsite două pistoale cu bile şi, respectiv, cu aer comprimat, precum şi o bâtă din metal.
Tulcea: Trimişi în judecată după ce au oferit spre vânzare substanţe etnobotanice Patru tineri tulceni au fost trimişi în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ).
Constanţa: Captură record de zeci de mii de plicuri cu etnobotanice în urma a două percheziţii domiciliare O captură record de peste 23.000 de plicuri cu substanţe etnobotanice a fost făcută de poliţişti în urma unor percheziţii efectuate, joi, la domiciliile a doi tineri din municipiul Constanţa.
Percheziţii la distribuitori de droguri şi etnobotanice din trei judeţe Procurorii DIICOT au efectuat, joi, nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în cumpărarea şi vânzarea de droguri şi produse cu efecte psihoactive (etnobotanice).