Cele mai citite
 


Consumul de canabis dublează riscul de accident rutier (studiu)
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de canabis în cele 12 ore care preced conducerea maşinii dublează riscul de a provoca sau de a suferi un accident rutier, arată un studiu al British Medical Journal, menţionat marţi de cotidianul Le Soir.
Cu cât cantitatea de canabis consumată este mai mare, cu atât creşte riscul de accident, se mai spune în studiul desfăşurat pe 50.000 de persoane. Circa 15% dintre conducătorii auto cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani recunosc că au consumat canabis cu până la 12 ore înainte să se urce la volan.

Autorii studiului afirmă că autorităţile publice subestimează rolul pe care-l joacă canabisul în accidentele rutiere şi recomandă controale mai stricte, ţinând seama că cel mai consumat drog din lume este tocmai canabisul.

Nu se poate recomanda un consum moderat şi rezonabil de canabis, pentru că el determină producerea de dopamină, care dopează organismul în mod eterogen, potrivit lui Isidore Pelc, profesor de psihologie intervievat de Le Soir.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Canabisul creşte riscul bolilor psihice, potrivit unui studiu Consumul îndelungat de canabis creşte riscul bolilor psihice, cum ar fi psihozele, halucinaţiile vizuale sau auditive şi delirul, potrivit unui studiu australian publicat luni în Statele Unite, informează AFP.
Obezitatea creşte riscul de deces în accidentele rutiere (studiu) Obezitatea creşte semnificativ probabilitatea de deces în cazul unui grav accident rutier, arată un studiu american, citat de site-ul passionsante.be. Riscul mortalităţii se măreşte cu 21-56% la conducătorii auto supraponderali.
Gorj: Bărbatul decedat în accidentul provocat de Ionel Manţog a murit din cauza unui infarct Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj au finalizat autopsia bărbatului decedat marţi în accidentul rutier în care a fost implicat şeful de campanie al lui Traian Băsescu în Gorj, Ionel Manţog, rezultatele demonstrând faptul că decesul bolnavului a survenit în urma unui infarct.
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
Canabisul mai popular decât tutunul în 2013 printre noii fumători Printre noii fumători din Spania, canabisul a fost mai popular în 2013 decât tutunul, potrivit unui studiu realizat de Ministerul Sănătăţii, difuzat marţi.
Femeile însărcinate au un risc crescut de accidente rutiere (presă) La jumătatea sarcinii, 42% dintre femeile însărcinate au un risc crescut de a fi implicate într-un accident rutier care necesită spitalizare, indică un studiu canadian în rândul a mai mult de 500.000 de femei gravide, informează cotidianul The Independent.