Cele mai citite
 


Dezbaterea 'Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România!?', în martie, de Ziua Europeană a Pacienţilor
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Europeană a Pacienţilor va fi marcată pe 13 martie, ocazie cu care va avea loc conferinţa ''Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România!?''
Dezbaterea reuneşte cele mai puternice asociaţii de pacienţi din România, care vor discuta, într-un cadru adecvat, despre soluţiile reale care să sprijine sistemul de sănătate din România, cu scopul de a face faţă problemelor actuale ale pacienţilor români, precum şi ale specialiştilor şi furnizorilor de produse şi servicii de sănătate.
În cadrul evenimentului se va propune şi se va dezbate o nouă lege a drepturilor pacienţilor în context european.
Evenimentul ''Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?'' este susţinut de Alianţa pentru Sănătate din România.
Dezbaterea se doreşte a fi un semnal de alarmă asupra condiţiei pacienţilor din România, moment de reală dezbatere asupra situaţiei sistemului sanitar românesc şi puncte de plecare în găsirea unor soluţii viabile pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor.
Sunt invitaţi să se înscrie la eveniment atât reprezentanţii instituţiilor medicale, cât şi persoanele care doresc să îşi exprime părerea în legătură cu drepturile şi obligaţiile pacientului.
Înscrierea se realizează prin completarea formularului de înscriere care poate fi găsit pe site-ul www.infopacienti.ro sau la numărul de telefon 0752.231.577. Intrarea este gratuită, accesul efectuându-se în limita locurilor disponibile.
De asemenea, atât asociaţiile de pacienţi, cât şi pacienţii care nu s-au afiliat încă la o asociaţie de pacienţi, dar care doresc să îşi exprime punctul de vedere cu privire la drepturile lor, sunt invitaţi să participe la dezbatere. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţiile pacienţilor atrag atenţia asupra lor prin 'Proclamaţia durerii' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a elaborat, după încheierea Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, un document cu titlul 'Proclamaţia durerii', în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de situaţia actuală din sistemul de sănătate, potrivit preşedintelui COPAC...
Asociaţii de pacienţi şi medici susţin legea liberalilor privind prevenţia Reprezentanţii unor organizaţii pentru protecţia pacienţilor, dar şi numeroşi medici şi-au declarat, joi, susţinerea pentru proiectul de lege privind prevenţia în sănătate, iniţiat de liberali, pe motiv că legea facilitează accesul la viaţa sănătoasă, arătând că ea poate fi îmbunătăţită.
CIS: Sistemul de sănătate din România nu acordă suficientă atenţie prevenţiei şi depistării precoce a bolilor Sistemul de sănătate din România nu acordă suficientă atenţie prevenţiei şi depistării precoce a bolilor, ceea ce ar putea avea un impact major asupra sănătăţii, iar pacienţii români au tot felul de piedici în accesul la tratamente moderne şi la medicamente de nouă generaţie, arată ediţia 2013 a Cărţii...
Atragerea şi retenţia resursei umane în sistemul de sănătate, o temă abordată în timpul consultărilor pe proiectul 'România competitivă' Posibilităţile de atragere, retenţie şi motivare a resursei umane din sistemul de sănătate, asigurarea transparenţei, continuităţii şi sustenabilităţii măsurilor pe termen lung în sector, precum şi necesitatea educaţiei pentru sănătate, atât în şcoli, cât şi la nivelul întregii societăţi, au reprezentat...
Sistemul de sănătate trebuie modificat, au susţinut participanţii la o dezbatere pe teme medicale Sistemul de sănătate trebuie să sufere modificări, a fost concluzia unei dezbateri la care au participat factori implicaţi în sistemul medical.
Problema discrimănării grupurilor vulnerabile în sistemul de sănătate din România, temă dezbătută în conferinţă internaţională Cercetările şi studiile efectuate relevă că minoritatea roma se confruntă cu probleme nu numai de sănătate, ci şi din punctul de vedere al nevoilor economice pe care membrii acesteia le au, a declarat vineri pentru AGERPRES dr. Eugenia Bratu, de la Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.