Cele mai citite
 


Dezbateri la MS cu Asociaţia Oraşelor pe tema noii legi a sănătăţii
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipa ministerială care lucrează la elaborarea noii legi a sănătăţii a discutat marţi cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România pe tema acestui subiect, aceştia susţinând varianta în care autorităţile locale au posibilitatea de a decide forma de organizare a unităţilor sanitare pe care deja le administrează de anul trecut.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, invitaţia a fost adresată şi Asociaţiei Municipiilor, care nu a participat la dezbateri.
În timpul discuţiilor, reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor şi-au arătat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile medicale pentru elaborarea noii legislaţii.
De asemenea, aceştia susţin varianta în care autorităţile locale au posibilitatea de a decide forma de organizare a unităţilor sanitare pe care le administrează încă de anul trecut, în urma finalizării procesului de descentralizare.
În opinia autorităţilor locale, spitalele ar trebui organizate sub forma instituţiilor publice cu autofinanţare sau cea a fundaţiilor.
Dezbaterile pe tema elaborării proiectului de act normativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar vor continua, conform calendarului de consultări. AGERPRES/(AS - Georgiana Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CE solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Comisia Europeană solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România pentru urgentarea acţiunilor comunitare de găsire a unui vaccin împotriva virusului A/ H1N1, a informat, marţi, biroul de presă al MS, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
APCR cere Ministerului Sănătăţii aprobarea HG privind introducerea unor medicamente noi, vitale bolnavilor cronici Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) cere Ministerului Sănătăţii aprobarea hotărârii de guvern privind introducerea unor medicamente noi, precizând că, în caz contrar, va susţine bolnavii, în continuare, în demersurile lor în instanţă.
Dragnea: România, prin MS, va începe implementarea în Irak a unui sistem de tip SMURD România, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, va oferi sprijin pentru implementarea în Irak a unui sistem de tip SMURD, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, vineri, la Palatul Victoria.
Colegiul Medicilor solicită MS să stabilească un sistem legal şi corect de plată a gărzilor Colegiul Medicilor din România solicită Ministerului Sănătăţii să revină de urgenţă şi să stabilească un sistem de plată a gărzilor legal şi corect faţă de importanţa şi volumul suplimentar de muncă pe care îl implică, iar Avocatului Poporului să se autosesizeze în acest caz.
COPAC cere MS să facă publică lista medicamentelor pe care le consideră esenţiale Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România solicită Ministerului Sănătăţii să facă publică lista medicamentelor pe care le consideră esenţiale, la care s-a făcut referire în declaraţiile publice şi în proiectul de hotărâre de guvern privind modul de calcul şi procedura...
Asociaţia Children's Joy şi SNR solicită Ministerului Sănătăţii facilitarea accesului la tratament pentru persoanele cu distonie Asociaţia Children's Joy şi reprezentanţii Societăţii de Neurologie din România au depus un memoriu la Ministerul Sănătăţii în care solicită facilitarea accesului la tratament pentru persoanele cu distonie.