Cele mai citite
 


FSSR: Noua lege a Sănătăţii trebuie să elimine deficitul cronic de personal din sistem
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua lege a Sănătăţii trebuie să elimine deficitul cronic de personal din sistemul sanitar, fenomen care s-a acutizat din anul 2008 şi până în prezent şi care afectează pe termen lung pacienţii, se arată într-un comunicat transmis marţi Agerpres de Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR).
'Pacienţii şi salariaţii sunt marii perdanţi ai acestui sistem. Guvernanţii de astăzi şi cei de mâine trebuie să înţeleagă că serviciile medicale sunt asigurate de către personalul din sistem, iar cantitatea şi calitatea acestor servicii sunt direct proporţionale atât cu numărul de profesionişti existenţi, cât şi cu nivelul de recompensă al acestora. Lipsa de personal face ca salariaţii rămaşi să fie ameninţaţi continuu de riscul sindromului epuizării complete (burn-out), care are un caracter endemic în sistemul sanitar', a declarat Rotilă Viorel, preşedintele FSSR.
Acesta a precizat că noua lege trebuie să conţină un capitol special dedicat personalului din sistem, în cadrul căruia să se stipuleze, printre altele, respectarea unor normative de personal comparabile cu media Uniunii Europene în domeniu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România respinge formele de contractare civilă în sistemul sanitar public Federaţia Solidaritatea sanitară din România susţine munca salariată în sistemul sanitar public şi respinge formele de contractare civila ce încalcă prevederile legale şi interesele publice, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România îl felicită pe Cseke Attila pentru demisie Federaţia Solidaritatea Sanitară din România îl felicită pe Cseke Attila pentru demisia din funcţia de ministru al sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.
Comunicat de presă - Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România Concluziile studiului Analiza principalelor probleme ale cu care se confruntă asistentele medicale din unităţile publice de sănătate (2016)