Cele mai citite
 


Giurgiu: Numărul consumatorilor de droguri şi etnobotanice din judeţ, în scădere
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Giurgiu spune că numărul consumatorilor de etnobotanice şi droguri din judeţ este în scădere şi consideră că acest lucru este rezultatul campaniilor de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de instituţia pe care o conduce pe parcursul anului trecut.
'Anul trecut erau consiliaţi la centrul antidrog un număr de cinci-şase copii lunar, iar în ultima perioadă nu am mai avut niciunul, iar la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu erau înregistrate până la 15 cazuri de consumatori lunar, iar acum numărul acestora a scăzut la unul sau două cazuri pe lună', a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Centrului Antidrog Giurgiu, Alexandru Ţepurică.
El a mai dat ca exemplu pozitiv înregistrat în urma campaniilor de prevenire a consumului de droguri sau de tutun în rândul elevilor cazul unui elev din clasa a şasea care a declarat că s-a lăsat de fumat în urma unei astfel de campanii, acesta fiind singurul caz de acest fel înregistrat în urma participării la o astfel de campanie a elevilor de gimnaziu dintr-un număr de şapte şcoli. AGERPRES/(A-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Consumul de etnobotanice duce la alterarea memoriei, susţin specialiştii de la Centrul Antidrog Brăila Consumul de substanţe etnobotanice poate duce la alterarea memoriei, a declarat marţi coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, Olga Condrat, care a prezentat cazul a două adolescente de 16 ani cu probleme psihiatrice generate de etnobotanice.
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Bacău: Acţiunea stradală 'Renunţă la etnobotanice' a inaugurat 'Săptămâna Voluntariatului' în judeţ Peste 1.500 de băcăuani - elevi, profesori, salariaţi din diferite instituţii publice - au răspuns invitaţiei adresate de Centrul Antidrog Bacău şi autorităţile locale de a fi prezenţi luni, în zona centrală a municipiului Bacău, la un marş organizat sub deviza 'Renunţă la etnobotanice!'.
Caraş-Severin: A crescut numărul persoanelor care au ajuns la UPU din cauza consumului de droguri Numărul persoanelor din Caraş-Severin care au ajuns la Serviciul de urgenţe din cauza consumului de droguri a crescut semnificativ în primele 11 luni ale anului 2015.
Dolj: Peste 20 de persoane au ajuns în acest an la spital din cauza consumului de droguri Peste 20 de persoane au ajuns în urgenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă /SJU/ din Craiova de la începutul acestui an din cauza consumului de droguri.