Cele mai citite
 


Harghita: A fost inaugurat ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean, reabilitat cu bani europeni
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean Harghita a fost inaugurat, marţi, după ce a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, în cadrul unui proiect european.
Consiliul Judeţean Harghita a câştigat, în cadrul Programului Operaţional Regional, un proiect intitulat "Reabilitarea, reamenajarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc". Valoarea eligibilă a proiectului a fost de aproape 5,5 milioane de lei, 98% fiind finanţare nerambursabilă.
Pe durata proiectului, timp de 17 luni, au fost reabilitate cele 14 cabinete medicale din ambulatoriul de specialitate, dar au fost amenajate şi noi grupuri sanitare sau săli de aşteptare.
De asemenea, dispensarele au fost dotate cu zeci de aparate performante, în funcţie de necesităţile fiecăruia şi s-a creat un sistem informatic prin care se reduce timpul de aşteptare.
Prezent la inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că prin modernizarea şi reabilitarea ambulatoriului de specialitate s-a urmărit, pe de o parte, diagnosticarea eficientă şi rapidă a bolnavilor şi, pe de altă parte, reducerea internărilor în spital.
La rândul său, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a afirmat că ''pacienţii vor avea acces la servicii medicale de calitate într-un timp foarte scurt şi nu vor fi nevoiţi să-şi petreacă toată ziua pentru a-şi rezolva problemele''.
Dr. Demeter a ţinut să adauge că se fac eforturi pentru atragerea de noi medici, întrucât cei care lucrează în spital sunt suprasolicitaţi şi şi-a exprimat speranţa că problemele de personal vor fi rezolvate într-un timp foarte scurt.
La Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc se derulează mai multe proiecte de modernizare şi reabilitare, atât din fonduri europene, cât şi din bani alocaţi de la bugetul de stat, acestea fiind demarate în special după ce instituţia a trecut în administrarea Consiliului Judeţean. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Harghita: Numărul consultaţiilor în Ambulatoriul Spitalului Judeţean a crescut cu 20 la sută Numărul consultaţiilor în Ambulatoriul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a crescut, anul trecut, cu 20 la sută, după ce cele 14 cabinete au fost reabilitate printr-un proiect european.
Harghita: Aparatură medicală modernă pentru ambulatoriul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi dotat cu aparatură medicală modernă, printr-un proiect finanţat din fonduri europene.
Harghita: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, reabilitat din fonduri europene Un număr de 14 cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi reabilitate din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a câştigat un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Buzău: Fonduri UE pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Consiliul Judeţean Buzău va atrage fonduri europene de circa trei milioane de lei în vederea modernizării a 19 cabinete medicale în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a dotării a 10 cabinete cu calculatoare performante în vederea creării unui sistem informatic la nivel judeţean.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...