Cele mai citite
 


Indonezia: Trei morţi în urma gripei aviare de la începutul anului
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără de 19 ani a decedat de gripă aviară în Indonezia, ridicând la trei numărul deceselor în urma acestei boli de la începutul anului, a anunţat marţi Ministerul indonezian al Sănătăţii, citat de AFP.
Victima, o casnică, a decedat la 13 februarie, într-o suburbie din vestul Jakartei.

Acest nou caz survine primelor două morţi anunţate în ianuarie tot la Jakarta din cauza gripei aviare. Din octombrie 2011 şi decesele a doi copii în insula Bali, Indonezia părea să se fi eliberat de ameninţarea contaminării cu virusul responsabil de gripa aviară.

Imensul arhipelag cu 240 de milioane de locuitori a fost puternic afectat de gripa aviară. Potrivit unui recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate (OMS), care nu a contabilizat şi decesul făcut public marţi, circa 152 de morţi s-au înregistrat din 2003 până în prezent în Indonezia între care nouă în 2011, dintr-un total de 324 de decese la nivel mondial.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Indonezia: Gripa aviară ucide doi copii în Bali Doi copii indonezieni au murit în urma infectării cu virusul H5N1 pe insula Bali, primele decese înregistrate din cauza gripei aviare în şapte luni în Indonezia, informează luni Associated Press.
Indonezia: Gripa aviară face încă o victimă O tânără de 24 de ani a decedat de gripă aviară în Indonezia ridicând la cinci numărul deceselor provocate de această boală de la începutul anului în ţara asiatică, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii indonezian, citat de AFP.
Gripa aviară continuă să facă victime în Cambodgia O fetiţă de cinci ani a murit de gripă aviară în Cambodgia ridicând la cinci numărul deceselor cauzate de virusul H5N1 în ţara asiatică, se menţionează într-un comunicat comun difuzat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în colaborare cu Ministerul Sănătăţii cambodgian.
Gripa aviară: Un studiu confirmă pentru prima dată că virusul H7N9 provine de la păsări de curte Un studiu publicat joi în revista britanică de specialitate The Lancet confirmă că virusul H7N9, care a făcut cel puţin 22 de morţi în China, provine de la păsările de curte, însă nu există încă nicio dovadă privind transmiterea virusului de la om la om, relatează AFP.
Shanghai: Autorităţile susţin că nu au descoperit niciun virus de gripă aviară la porcii morţi recuperaţi dintr-un râu Autorităţile chineze au anunţat luni că nu au descoperit niciun virus de gripă aviară la porcii morţi recuperaţi dintr-un râu care reprezintă o sursă de apă de băut pentru locuitorii din Shanghai, unde două persoane au murit în urma primelor infecţii la oameni cu o nouă tulpină de gripă aviară, H7N9...
Libia: Patru decese cauzate de gripa aviară (ministrul sănătăţii) Ministerul libian al Sănătăţii a informat sâmbătă în legătură cu patru decese provocate de gripa aviară şi a afirmat că în ţară nu există cazuri de febră hemoragică Ebola, scrie AFP.