Cele mai citite
 


Ministru britanic îmbrâncit de protestatari nemulţumiţi de reformele din sistemul de sănătate
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul britanic al sănătăţii a fost furios huiduit şi îmbrâncit de protestatari în timp ce intra luni la o reuniune consacrată reformelor contestate ale guvernului în sistemul de sănătate, informează Associated Press.
Protestatarii l-au îmbrâncit pe secretarul sănătăţii Andrew Lansley după ce el a sosit la reşedinţa londoneză a primului ministru britanic din Downing Street 10.

Protestatarul June Hautot, 75 de ani, l-a acuzat pe Lansley de încercare de a privatiza Serviciul Naţional de Sănătate /National Health Service - NHS/, finanţat de stat.

Guvernul britanic condus de conservatori planifică o revizuire majoră a NHS, care oferă tratament gratuit pentru toţi britanicii. Guvernul afirmă că reformele vor elimina birocraţia şi vor oferi medicilor mai mult control.

Oponenţii declară în schimb că ele vor oferi companiilor private o cotă mai mare de îngrijiri medicale şi vor submina universalitatea sistemului.

Legea propusa se loveşte de o opoziţie acerbă în Parlament.

Marea Britanie caută astfel să taie cheltuielile cu 80 de miliarde de lire sterline /127 miliarde dolari/ până în 2015. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cioloş, despre revendicările salariale ale sindicatelor din sănătate:Guvernul trebuie să lucreze pe un buget aprobat de Parlament Primul ministru Dacian Cioloş a declarat, luni, la Alba Iulia, că e 'prea devreme' să se discute despre o eventuală majorare a veniturilor în sistemul sanitar, în condiţiile în care există un buget aprobat de Parlament la sfârşitul anului trecut, iar Guvernul nu-şi permite să dezechilibreze situaţia...
Cezar Irimia: Introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Cezar Irimia a prezentat, joi, strategia MS pentru 2010, în cadrul Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, afirmând că introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate, în sensul unei mai bune gestionări a fondului...
Dîncu, despre redresarea în sistemul de sănătate: Sunt proiecte în lucru; o să le aprobăm în Guvern cu maximă viteză Guvernul va încerca în şedinţa de săptămâna viitoare să aducă modificări rapide la ceea ce nu funcţionează în sistemul de sănătate, a anunţat joi vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Petru Movilă: Demisia lui Vasile Cepoi, o pierdere pentru sistemul de Sănătate, dar era previzibilă Demisia lui Vasile Cepoi din funcţia de ministru reprezintă o pierdere pentru sistemul de Sănătate, dar era previzibilă având în vedere 'disputele' din USL legate de acest portofoliu 'dorit de PNL', a susţinut deputatul PDL de Iaşi Petru Movilă, membru în Comisia de sănătate a Camerei, luni într-o declaraţie...
Anul 2011 a adus noi reglementări legislative pentru sistemul de sănătate Anul 2011 a însemnat pentru sistemul de sănătate noi schimbări legislative, dar şi schimbări la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii, astfel că la conducerea acestui minister a venit din vară un nou ministru - cel de-al 19 lea.
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...