Cele mai citite
 


OMV Petrom alocă 1,2 milioane euro pentru echipamente de intervenţii în situaţii de urgenţă
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
OMV Petrom alocă 1,2 milioane de euro (cinci milioane de lei) pentru a sprijini autorităţile centrale în gestionarea sustenabilă a situaţiilor de urgenţă prin achiziţionarea de utilaje şi echipamente specifice intervenţiilor în astfel de situaţii, potrivit unui comunicat transmis marţi de companie.
Suma va fi acordată pentru îmbunătăţirea logisticii pentru activităţilor pe care le desfăşoară autorităţile şi entităţile competente, precum Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), inclusiv Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), pentru managementul adecvat al situaţiilor de urgenţă.
Iniţiativa face parte din platforma de responsabilitate socială 'Acces la Viaţă', beneficiarii finali fiind comunităţile afectate de situaţiile de urgenţă.
'Tehnica specifică de intervenţie a militarilor care intervin în situaţii de urgenţă este subdimensionată, iar multe din echipamente trebuie înlocuite. În acest context, această contribuţie, care se va regăsi în echipamentele din dotarea IGSU, ne va ajuta să salvăm vieţi şi să acţionăm mai repede şi mai eficient în situaţii de urgenţă', a declarat Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.
Contribuţia totală a OMV Petrom în gestionarea situaţiilor de urgenţă în ultimii 5 ani se ridică, astfel, la 2,84 milioane de euro.
'Credem că România trebuie să îşi întărească capacitatea de răspuns în situaţii de urgenţă şi, de aceea, am decis să alocăm 1,2 milioane de euro pentru dotările necesare echipelor de intervenţie. În ultimii 5 ani am contribuit cu peste 1,6 milioane de euro, în perioada 2007 - 2011, atât pentru a reda celor afectaţi de dezastre o viaţă decentă, cât şi pentru a le oferi românilor acces la servicii medicale de urgenţă de calitate', a precizat directorul executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.
Pentru a asigura transparenţa achiziţiilor, întregul proces va fi supervizat de către o comisie formată din reprezentanţi OMV Petrom, IGSU şi specialişti ai Fundaţiei pentru SMURD.
OMV Petrom exploatează în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 832 milioane de barili echivalent petrol (în România 805 milioane barili echivalent petrol) şi are o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,5 milioane tone.
Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV.
În anul 2010 cifra de afaceri a grupului a fost de 4.421 milioane euro, EBIT (Profit Înainte de Dobânzi şi Impozite) a fost de 709 milioane euro.
Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Brăila: SMURD Făurei a devenit operaţional Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a inaugurat vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă.
Tulcea: Sistemul SMURD din România ar putea fi introdus în Ismail, Ucraina Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România s-ar putea extinde în regiunea Odessa, Ucraina, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi susţinut prin Euroregiunea Dunărea de Jos, Prefectura judeţului Tulcea găzduind vineri o întâlnire a autorităţilor ucrainene cu...
Dr. Bogdan Opriţa: SMURD Bucureşti a participat, în doi ani, la aproape 53.000 de intervenţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti (SMURD) a realizat, în cei doi ani de activitate, 95.511 intervenţii, asistând 71.636 de persoane.
Harghita: SMURD Gheorgheni a fost operaţionalizat în prezenţa Ministrului Apărării Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Gheorgheni a fost operaţionalizat, sâmbătă, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Ioan Baş, şi a secretarului de stat în Ministerul...
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.