Cele mai citite
 


Program gratuit de depozitare a celulelor stem recoltate la naştere din sângele ombilical
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un program gratuit privind depozitarea celulelor stem recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical al nou-născutului este lansat în România de Cryo Stem Health - partenerul român al băncii nr.1 de celule stem din Europa Cryo-Save.
Acest program internaţional ''Cost-free Family Donation'' este creat special pentru a oferi familiilor din România ocazia de a depozita celulele stem din sângele şi ţesutul cordonului ombilical al nou-născutului în mod gratuit, cu scopul de a trata în viitorul apropiat o rudă (frate/soră/mamă/tată) ce este deja diagnosticată cu o boală ce poate fi tratată cu celule stem, se arată într-un comunicat.
Aceste afecţiuni se găsesc pe lista oficială internaţională. Pentru a corespunde criteriilor de admitere în acest program, membrul familiei trebuie să fie deja diagnosticat cu o afecţiune ce poate fi tratată în prezent cu celulele stem din sângele ombilical şi să fi contactat un medic oncolog/hematolog, care să fie de acord cu recomandarea tratamentului cu celule stem.
Dacă este eligibil, Cryo Stem Health şi banca Cryo-Save va pune la dispoziţie kitul de recoltare, va asigura transportul probei, analizele obligatorii, va prelucra şi stoca proba de sânge şi ţesut din cordonul ombilical al nou-născutului, până când aceasta este utilizată, fără costuri pentru familie.
Cryo Stem Health sau Cryo-Save nu este responsabilă pentru onorariile percepute de clinica sau spitalul asociat cu recoltarea probei de sânge şi ţesut din cordonul ombilical al nou-născutului, se mai precizează în comunicat.
Numărul de înscrieri lunare în program este limitat. Pentru afecţiunile aflate încă în fază de studiu clinic, sunt opţiuni de plată mai flexibile a serviciilor, diferite de cele din contractul standard, se mai menţionează în comunicatul citat.
Cei care doresc să se înscrie în programul "Cost-free Family Donation" trebuie să contacteze cu minim 3 luni înainte de data probabilă a naşterii la tel. 0311.063.165, fax: 0311.022.914, mob: 0733.108.748 sau E-mail: ro@cryo-save.com. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ce nu știu românii despre celulele stem? “Celulele stem recoltate la naştere provin din embrioni”, “recoltarea de celule stem presupune diferite riscuri” sau “Biserica este împotriva recoltării de astfel de celule” sunt doar trei din cele mai des răspândite informaţii greşite privind celulele stem recoltate la naştere.
INTERVIU Bogdan Ivănescu (ARBACS): Aproape 10.000 de mămici aleg anual recoltarea de celule stem la naştere În jur de 10.000 de mămici din România din 200.000 aleg anual recoltarea celulelor stem la naştere, a declarat Bogdan Ivănescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), într-un interviu acordat AGERPRES.
Programul Cryo-Save de stocare gratuită a celulelor stem Acest program oferă gratuit familiilor posibilitatea de a stoca la naştere, celule stem recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical.
O banca membra ARBACS a lansat primul studiu clinic din Romania, care vizeaza tratarea paraliziei cerebrale la copii Una dintre bancile membre ARBACS a lansat primul studiu clinic din Romania, privind utilizarea sangelui cordonal recoltat la nastere in cazul copiilor cu paralizie cerebrala; Studiul este o premiera in lumea medicala din Romania; In ultimii 25 de ani, celulele stem recoltate la nastere au fost...
Un copil cu paralizie cerebrală primeşte un tratament cu propriile celule stem depozitate în Banca Cryo-Save Cryo-Save, cea mai mare bancă din Europa de stocare a celulelor stem, anunță că pe 10 decembrie 2013, o fetiță de 4 ani din Spania a primit o infuzie de celule stem provenite din propriul sânge recoltat şi procesat din cordonul ombilical, pentru a fi tratată de paralizie cerebrală.
MedLife intră pe o nouă linie de business şi demarează achiziţia unei băncii de celule stem MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţat, joi, intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar la banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne şi bine echipate bănci de celule...