Cele mai citite
 


Solidaritatea Sanitară: Opoziţia ar trebui să se implice activ în dezbaterile pe Legea sănătăţii
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară consideră că atitudinea Opoziţiei faţă de dezbaterile pe tema Legii sănătăţii ar trebui să fie una de participare activă, cu propuneri concrete de rezolvare a situaţiei şi proiecte alternative la actuala lege, argumentate şi sustenabile.
'În caz contrar, există riscul ca proiectul noii Legi a sănătăţii să cadă în zona dezbaterilor politicianiste, ce vor fi promovate de întregul spectru politic cu ocazia campaniilor electorale din acest an. Izolarea voluntară a Opoziţiei faţă de dezbaterea noului proiect al Legii sănătăţii nu este de bun augur. Nu avem nevoie, în acest moment, de proiecte de legi ale sănătăţii compilate prin cine ştie ce unghere de către fiecare partid politic ca parte a propriei campanii electorale, ci de lucrul la un proiect comun. Dacă organizarea dezbaterii de către Ministerul Sănătăţii constituie o problemă pentru Opoziţie, atunci soluţia o constituie întâlnirea pe un teren neutru cu toţi actorii interesaţi, sub medierea altor instituţii sau organizaţii', se menţionează într-un comunicat al Federaţiei, remis, marţi, Agerpres.
Constatând că, la circa două luni de la declanşarea dezbaterilor, Opoziţia nu şi-a prezentat încă setul de principii care ar trebui să guverneze noua lege, Federaţia Solidaritatea Sanitară sesizează pericolul pe care-l reprezintă această ruptură şi solicită implicarea activă a Opoziţiei în dezbateri.
'Avem nevoie de o lege a sănătăţii care să întrunească consensul politicului şi societăţii civile, nu de una impusă de unul sau altul dintre partidele politice. Abia acordul pe această temă poate reprezenta o garanţie de stabilitate a ceea ce dorim să fie noua Lege a sănătăţii.
Amintim faptul că, în ceea ce priveşte sănătatea, toate partidele politice mari sunt în mod simultan (şi paradoxal) la putere şi în opoziţie, în condiţiile în care marea majoritate a spitalelor este administrată atât de Putere cât şi de Opoziţie', se mai spune în comunicat, semnat de preşedintele Rotilă Viorel.AGERPRES/(AS-Nicoleta Gherasi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FSSR: Noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, axate pe creşterea finanţării sistemului sanitar Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a transmis joi un comunicat în care susţine că noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, însă procesul de elaborare a documentului legislativ 'se află, în mare, pe drumul cel bun'.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară": Rezultatul discuţiilor pe tema gărzilor, cvasi-negativ în materie de drepturi Rezultatul discuţiilor prealabile cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii este pozitiv în materie de libertăţi şi cvasi-negativ în materie de drepturi, se arată într-un comunicat al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară" (FSS).
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" solicită acordarea tuturor drepturilor aferente gărzilor suplimentare Federaţia "Solidaritatea Sanitară" precizează că în disputa cu Ministerul Sănătăţii pe tema plăţii gărzilor suplimentare, problema este reprezentată de semnificaţia diferită a cuvântului "plată" pe care o dă ministerul, iar sindicatele cer acordarea tuturor drepturilor aferente acestora.
Solidaritatea Sanitară:Organizarea de proteste va fi luată în considerare dacă negocierile cu Ministerul Muncii nu vor avea rezultatele aşteptate Federaţia Solidaritatea Sanitară ia în considerare posibilitatea unor "adevărate" proteste, dacă negocierile cu Ministerul Sănătăţii, aflate în derulare, nu vor avea rezultatele aşteptate şi dacă salariaţii vor decide astfel de măsuri, precizează reprezentanţii federaţiei, într-un comunicat remis, luni...
Solidaritatea Sanitară:Putem considera că ne apropiem de igienizarea sistemului de salarizare Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea în sectorul bugetar aduce sistemul sanitar la nivelul de echitate apropiat de cel al altor sectoare de activitate însă mai sunt o serie de probleme care rămân deschise, afirmă reprezentanţii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' într-un comunicat remis...
Solidaritatea Sanitară:Revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, un prim pas dintr-o serie de măsuri necesare Revenirea doctorului Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii constituie doar primul pas dintr-o lungă serie de măsuri necesare, se arată într-un comunicat al Federaţiei Solidaritatea Sanitară remis, marţi, AGERPRES.