Cele mai citite
 


Timiş: Specialiştii oncologi sunt consultaţi asupra dotărilor necesare viitorului Institut Oncologic Timişoara
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş a început consultările cu specialiştii oncologi implicaţi în proiectul construirii Institutului Oncologic Timişoara (IOT), asupra structurii şi a dotărilor necesare. În acest scop, au fost contactate şi conducerile institutelor de profil din Iaşi şi din Cluj pentru conturarea proiectului.
''Echipei de medici i s-a cerut, de către prof. dr. Horia Vermeşan, director executiv al ASP Timiş, prezentarea în scurt timp a documentaţiei pe segmente de specialitate, respectiv chirurgie oncologică, imagistică şi tratament, oncologie medicală şi oncopediatrie, atât în ceea ce priveşte amplasamentul, spaţiile de incintă şi circuitele. De asemenea, ei trebuie să se pronunţe şi asupra dotărilor cu aparatura necesară şi obligatorie. La următoarea întâlnire, fiecare documentaţie va fi prezentată şi analizată atent, astfel încât întreaga construcţie să corespundă celor mai înalte standarde'', a declarat, marţi, Dana Şpac, purtător de cuvânt al ASP Timiş.
În prezent, sunt în derulare demersurile la Primăria Timişoara pentru obţinerea certificatului de urbanism necesar ridicării construcţiei, iar în curând se va finaliza şi caietul de sarcini necesar intrării în licitaţia pentru angajarea constructorului.
Ministerul Sănătăţii alocă 1 milion de lei pentru studiile şi proiectele necesare transformării clădirii neterminate a Spitalului Municipal într-un institut regional pentru tratarea cancerului, guvernanţii dând asigurări că finanţarea va continua până la finalizarea obiectivului, iar banii urmând să fie alocaţi în funcţie de necesităţi.
Startul construirii Institutului Oncologic la Timişoara a fost dat de fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac, în anul 2009, când a semnat protocolul de predare-primire a amplasamentului care se afla în proprietatea municipalităţii timişorene. El estima valoarea investiţiei la circa 60 de milioane de euro, spitalul urmând să deservească toate cazurile din zona de vest a ţării, respectiv judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş, unde numărul bolnavilor de cancer este foarte mare. Doar în Timiş sunt înregistrate peste 15.000 de persoane afectate de această maladie, anual fiind luate în evidenţă câte 2.000 de noi cazuri.
Odată cu înfiinţarea Institutului Oncologic de la Timişoara, o responsabilitate va avea şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Victor Babeş" din oraş, care va trebui să pregătească un număr mai mare de specialişti.
Ion Bazac declara, atunci, pentru AGERPRES că UMF nu a avut cadre didactice pentru această specializare, deoarece nu a avut un Institut Oncologic.
În prezent, bolnavii de cancer din vestul ţării sunt trataţi în clinicile aparţinătoare de Spitalul Municipal din Timişoara, unde s-a amenajat, în urmă cu aproape şase ani, un spaţiu în care funcţionează cele trei aparate de radioterapie cu energii înalte.
Pe de altă parte, incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului Oncologic public pe care-l are în plan Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Licitaţia organizată pentru studiile de necesare începerii construirii Institutului Oncologic s-a încheiat Licitaţia organizată pentru studiile necesare începerii construcţiei Institutului Oncologic de la Timişoara (IOT) s-a încheiat, astfel că autorităţile sanitare locale consideră că, din acest moment, se poate spune că a început construcţia edificiului.
Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului...
Timiş: Bolnavii din Clinica de oncologie vor fi mutaţi, pentru că proprietarii romi vor să se mute în imobil Bolnavii internaţi în Clinica de oncologie din Timişoara vor fi mutaţi din actualul imobil, după ce proprietarii romi ai clădirii şi-au exprimat intenţia de a se muta acolo, de Revelion.
Ministerul Sănătăţii: La Timişoara va fi construit un Institut Regional Oncologic Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe a avizat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, demararea lucrărilor de construcţie a Institutului Regional de Oncologie Timişoara.
Timiş: Congresul de Medicină Dentară, din cadrul "Zilelor Stomatologice Bănăţene" discută depre problemele stomatologilor Cea de-a XXI-a ediţie a "Zilelor Stomatologice Bănăţene" (19-21 mai) care include şi Congresul de Medicină Dentară a început, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Victor Babeş" din Timişoara, bucurându-se de o largă participare internaţională din Macedonia, SUA, Ungaria şi Italia, iar...
Timiş: Proiectul NutriGen, o premieră naţională în domeniul nutrigenomicii, va fi lansat vineri O echipă de cercetători de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Victor Babeş'' din Timişoara lansează vineri, în premieră naţională, proiectul intitulat ''Utilizarea modelelor nutrigenomice pentru personalizarea tratamentelor dietetice în obezitate'' (NutriGen), finanţat din Fondul European...