Cele mai citite
 


Tot mai mulţi oameni suferă de...nomofobie
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sunteţi neliniştit când n-aveţi telefonul mobil la îndemână? Aveţi palpitaţii numai la gândul că l-aţi putea pierde? Aveţi un telefon de rezervă dacă nu-l puteţi folosi pe cel obişnuit? Luaţi telefonul cu dvs. când vă culcaţi? Dacă aţi răspuns 'da' la cel puţin una din cele patru întrebări aţi putea suferi de nomofobie.
Nomofobia - sau teama de a nu a avea telefonul mobil - afectează tot mai mulţi oameni, arată un studiu difuzat de SecurEnvoy, firmă specializată în parolele digitale, şi menţionat de Los Angeles Times. Sondajul realizat online de SecurEnvoy a arătat că, din 1.000 de persoane intervievate în Marea Britanie, 66% se temeau să nu-şi piardă telefonul mobil. Aceată teamă (no-mobile-phobia - nomofobia) afectează mai mult femeile (70%) decât bărbaţii (61%). Totuşi, numărul bărbaţilor care au un al doilea telefon în cazul în care nu-l mai pot folosi pe primul este mai mare decât al femeilor.

Dintre persoanele intervievate, categoria de vârstă 18-24 ani este cea mai predispusă la nomofobie (77%), urmată de cei de 25-34 de ani (68%) şi de peste 55 de ani.

Potrivit site-ului allaboutconselling.com, deşi majoritatea nomofobilor se comportă normal, există totuşi unii care pot avea crize de panică, dificultăţi în respiraţie, frisoane, transpiraţie, accelerarea ritmului cardiac, dureri toracice sau stări de vomă.

Ca în marea parte a fobiilor, şi în acest caz există tratamente, de la terapia de expunere la medicamente în cazul tulburărilor grave. În orice caz, înainte de toate, nomofobul trebuie să-şi recunoască tulburarea şi apoi să facă tot ce-i stă în putinţă să şi-o controleze. Relaxarea cu ajutorul tehnicilor de respiraţie sau yoga îi pot ajuta pe cei angoasaţi să se lipsească de telefon...cel puţin câteva minute.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Studiu privind riscurile utilizării telefonului mobil asupra creierului la copii Peste 160 de licee de la periferia Londrei vor primi în aceste zile o invitaţie pentru înscrierea elevilor la un studiu privind impactul telefoanelor mobile asupra dezvoltării creierului, a anunţat ministerul Sănătăţii din Marea Britanie, relatează AFP.
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...
Studiu privind farmaciile online Un procent de 94% dintre cei care îşi desfăşoară activitatea în farmacii folosesc Internetul, iar dintre aceştia 71% sunt online zilnic, relevă un studiu efectuat de GfK Healthcare România.
Telefonul mobil contribuie la răspândirea microbilor în spitale Telefoanele mobile, calculatoarele şi alte obiecte constituie o cale importantă de răspândire a infecţiilor nozocomiale în spitale, clinici şi aziluri de bătrâni - este ceea ce reiese dintr-un studiu realizat de medici britanici şi americani, scrie cotidianul francez La Croix.
Telefoanele mobile nu generează cancer la creier, susţin unii cercetători britanici Londra, 22 feb /Agerpres/ - O perioadă lungă de timp, cercetătorii, pe de o parte, şi oficialii guvernamentali şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale, pe de altă, au dus o polemică acerbă cu privire la siguranţa telefoanelor mobile, deşi unele studii mai vechi relevau că telefonul mobil favorizează...
Bihor: 'Butonul de panică' - sistem de alertare internă a angajaţilor de la Ambulanţă, introdus în premieră naţională Cei 404 angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor vor putea fi sesizaţi, concomitent, prin apelare telefonică, în cazuri majore, ca accidentele cu multiple victime, sau dezastre, printr-un sistem intern de alertare unic în România, denumit "Butonul de panică".