Cele mai citite
 


Un mare număr de medici români profesează în Auvergne
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un sfert din medicii nou înscrişi în evidenţele Consiliului naţional al ordinului medicilor din Franţa, în 2010, şi-au obţinut diplomele în afara ţării. Aceeaşi situaţie şi în regiunea Auvergne (centru-sud), unde 'o treime din aceştia sunt originari din România şi o cincime, din Siria', se precizează într-un raport al consiliului local al medicilor, informează publicaţia La Montagne în ediţia de marţi.
Aceeaşi tendinţă se confirmă şi în 2011. Consiliul ordinului din departamentul Puy-de-Dôme, din regiunea Auvergne, a înscris în evidenţe sale patru noi practicieni veniţi din România şi şapte medici din afara CEE (Belarus, Algeria, Egipt, Madagascar şi Vietnam).

Mai multe zone din Franţa se confruntă cu o lipsă acută de cadre medicale, mai ales în zonele rurale, precum şi în sectorul privat şi al medicinii generale.

La 1 iunie 2011, 46 % din medicii înscrişi ca exercitând o activitate regulată profesau în sectorul privat (50 % în departamentul Haute Loire, din Auvergne). Cei 9 % nou înscrişi în Puy-de-Dôme, care s-au instalat în sectorul privat, şi-au luat diplomele în Franţa. Majoritatea preferă spitalele, unde beneficiază de un salariu, de timp liber şi se pot dedica familiei.

În Auvergne, continuă să fie o problemă sectorul privat din mediul rural sau de la periferia oraşelor, unde nimeni nu vrea să se instaleze.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raport: Cele mai multe metode de planificare familială sunt cunoscute incorect în mediul rural Cele mai multe metode de planificare familială sunt cunoscute, dar incomplet şi incorect în mediul rural, arată raportul "Bariere şi factori favorizanţi în utilizarea serviciilor de planificare familială şi asistenţă prenatală", dat publicităţii luni de Fundaţia World Vision România.
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
Raport: 40% dintre copiii din România au carii Copiii cu o stare de sănătate orală deficitară sunt de până la 12 ori mai predispuşi la restricţii de activitate, lipsă de concentrare la şcoală, ceea ce conduce la afectarea rezultatelor şcolare şi a relaţiilor sociale, copiii români fiind afectaţi de carii în proporţie de 40%, arată un raport al Alianţei...
Raport ELPA: România, pe ultimul loc în Europa în privinţa tratamentului asigurat pentru bolnavii de hepatită România se situează pe ultimul loc din 30 de state europene în ceea ce priveşte accesul pacienţilor cu hepatită la tratament şi servicii medicale specializate, conform celui mai recent raport lansat de Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de Ficat (ELPA).
Raport Salvaţi Copiii: Sărăcia, discriminarea, scăderea vaccinărilor - motive de îngrijorare Sărăcia, având consecinţă abandonul şcolar, discriminarea, agresivitatea, scăderea numărului vaccinărilor, lipsa unei instituţii specializate - Avocatul Copilului sunt principalele motive de îngrijorare semnalate de organizaţia Salvaţi Copiii în Raportul Alternativ Periodic, care va fi prezentat Comitetului...
Franţa: medici din ce în ce mai în vârstă şi din ce în ce mai puţini Consiliul naţional al Ordinului medicilor confirmă faptul că numărul medicilor a scăzut de un an în nouăsprezece regiuni din cele douăzeci şi două din Franţa. Lorena este regiunea cea mai afectată cu o scădere de 5,5%. În Picardia se înregistrează cea mai redusă densitate medicală din Franţa, cu 238...