Cele mai citite
 


Sorin Oprescu va vizita spitalele bucureştene Colentina şi Cantacuzino
miercuri, 30 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va vizita, marţi, spitalele Colentina şi 'Dr. I. Cantacuzino' din Bucureşti pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de renovare ce au fost executate în acest an la Spitalul Clinic Colentina, precum şi situaţia achiziţiilor de aparatură medicală la 'Dr. I. Cantacuzino'.
De asemenea, Oprescu mai este interesat şi de necesităţile de reparaţii şi dotări la Spitalul 'Dr. I. Cantacuzino'.
Primăria Capitalei a alocat, în 2009, bani pentru renovarea şi dotarea cu echipamente medicale a celor 18 spitale pe care le are în administrare, obiectivul principal al primarului general fiind de a schimba 'tot ce este vechi şi depăşit'.

Edilul Capitalei are în proiect şi realizarea a trei noi corpuri de clădire la spitalele Colentina, Gomoiu şi Sf. Luca.
În această perioadă, municipalitatea va achiziţiona mai multă aparatură modernă medicală care va fi repartizată acolo unde este nevoie.

Primarul Sorin Oprescu a mai efectuat în luna august o vizită de lucru la alte spitale bucureştene aflate în administrarea Primăriei Capitalei. Edilul-şef a inspectat Spitalul 'Th. Burghele', unde primăria a alocat fonduri pentru reabilitarea a patru săli de operaţie, dotarea cu instrumente şi aparatură medicală, înlocuirea tâmplăriei şi are în derulare un nou proiect pentru reabilitarea spaţiilor hoteliere, vechi şi ele de 45 de ani. Suma care va fi alocată pentru renovarea saloanelor ajunge la 500.000 de lei. Acest spital va intra în reparaţii capitale şi urmează să primească aparatură medicală nouă, suma alocată pentru aceste proiecte ajungând la 2,5 milioane de lei.

Directorul Administraţiei Spitalelor, Marius Savu, a spus că intenţionează să aprobe achiziţionarea unui aparat nou de scintigrafie (neschimbat din 1991) şi va susţine programele spitalului adresate diagnosticărilor de cancer urogenital.

Primarul general Sorin Oprescu a mai vizitat apoi spitalele 'Victor Babeş' şi cel de Ortopedie - Foişor.
Directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Bucureşti, Marius Savu, a arătat cu ocazia unei vizite de lucru la Spitalul 'Victor Babeş', că va cumpăra pentru această unitate spitalicească un aparat de radiologie, va asigura un centru modern de oftalmologie la Spitalul Malaxa (în special pentru 'ochiul diabetic'), va realiza două blocuri operatorii noi la spitalele Cantacuzino şi Malaxa şi un aparat de bucomaxilofacial pentru spitalul de profil de pe Calea Plevnei, un aparat de anestezie şi altele.

Savu a precizat că din bugetul administraţiei spitalelor pe acest an au fost alocate în medie 20% pentru toate cele opt unităţi spitaliceşti. Cel mai mare procent, de 42%, a primit Spitalul de Ortopedie, pe care primarul general Sorin Oprescu l-a vizitat în august.
La nivelul acestui spital, au fost alocaţi peste trei milioane de lei pentru mansardarea unui corp de clădire, dotarea a cinci săli de operaţii şi schimbarea de mobilier.

De asemenea, în vizita sa de lucru la Spitalul 'Victor Babeş', primarul Sorin Oprescu a văzut cum s-a realizat modernizarea de la parterul pavilionului B3 şi reabilitarea în întregime a pavilionului P4. Lucrările pentru aceste construcţii s-au executat în ultimele trei luni, banii daţi de municipalitate ajungând la circa 730.000 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu, în vizită la noul centru de diagnosticare a bolilor oncologice din Spitalul Colentina Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat luni stadiul lucrărilor la cel mai mare centru de cercetare medicală din România, care va funcţiona în câteva săptămâni la Spitalul Clinic Colentina.
Spitalul Clinic Colentina a cumpărat dezinfectanţi de la cinci societăţi din Bucureşti şi judeţul Mureş Spitalul Clinic Colentina a cumpărat dezinfectanţi, în valoare de 132.347 de lei, fără TVA, de la cinci societăţi din Bucureşti şi judeţul Mureş.
Ministrul Sănătăţii susţine dezvoltarea unui centru de excelenţă pentru melanom la Spitalul Colentina Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, susţine dezvoltarea unui centru de referinţă pentru diagnostic şi tratament al melanomului cutanat în cadrul Clinicii 1 de Dermatologie a Spitalulu1i Clinic Colentina, cea mai veche instituţie de profil din România, unitate a Facultăţii de Medicină a Universităţii...
Spitalul Clinic Colentina a cumpărat dezinfectanţi de la patru firme din Bucureşti Spitalul Clinic Colentina a cumpărat dezinfectanţi, în valoare de 151.750 de lei, fără TVA, de la patru societăţi din Bucureşti, potrivit unui anunţ publicat marţi în SEAP.
Spitalul Colentina va beneficia de un sistem de investigare cu capsulă endoscopică Pacienţii Spitalului Clinic Colentina vor beneficia de o tehnică modernă în domeniul endoscopiei prin folosirea unor capsule endoscopice pentru diagnosticarea anumitor afecţiuni ale tubului digestiv, a declarat doctorul Bogdan Mastalier, şeful Clinicii de chirurgie.
18 spitale trec în administrarea CGMB Sursa: Agerpres Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, lista unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale şi către Primăria Municipiului Bucureşti.