Cele mai citite
 


Argeş: O persoană rămâne internată dintre cele 14 intoxicate cu fum în incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Vedea
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O singură persoană dintre cele 14 intoxicate cu fum în incendiul produs marţi seară la Spitalul de Psihiatrie "Sfânta Maria" din localitatea argeşeană Vedea va rămâne în continuare sub supraveghere medicală, a anunţat miercuri directorul unităţii sanitare, Marian Iacob.
"În total au suferit intoxicaţii cu fum zece pacienţi şi patru cadre medicale. Cei patru membri ai personalului nu au necesitat internare, iar dintre cei zece pacienţi, o singură persoană cu probleme medicale anterioare va rămâne internată, toţi ceilalţi urmând să fie externaţi în cursul acestei zile", a declarat Marian Iacob, într-o conferinţă de presă organizată la Piteşti, la care au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Argeş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Potrivit adjunctului şefului ISU Argeş, colonelul Constantin Deaconu, incendiul de la Spitalul de Psihiatrie "Sfânta Maria" a izbucnit de la un cablu de alimentare al unui frigider dintr-un oficiu situat lângă sala de mese, a cărui izolaţie s-a deteriorat în timp şi a condus la producerea unui scurt-circuit.
"Intervenţia a durat 20 de minute, incendiul fiind localizat. Focul a pornit de la un cablu electric, de la care s-a extins la două frigidere, apoi la uşa din material plastic de la intrarea în acel oficiu, de unde s-a degajat acel fum", a precizat colonelul Constantin Deaconu.
La faţa locului au intervenit trei autospeciale cu apă şi spumă, precum şi patru autospeciale SMURD şi şapte ambulanţe.
Persoanele intoxicate cu fum au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, iar ceilalţi peste o sută de pacienţi au fost evacuaţi într-un alt pavilion al spitalului din Vedea, amplasat la o distanţă de 600 de metri de clădirea în care s-a produs incendiul.
Incendiul nu a afectat decât oficiul de lângă sala de mese, pagubele ridicându-se la 22.000 de lei, potrivit unei prime evaluări efectuate de reprezentanţii CJ Argeş, instituţie în subordinea căreia se află spitalul din Vedea.
"Din fericire, nu au existat victime, iar asta s-a întâmplat şi datorită faptului că personalul şi-a făcut datoria, iar pompierii au intervenit prompt", a declarat preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu.
Colonelul Constantin Deaconu a precizat că la ultimul control efectuat de reprezentanţii ISU Argeş la unitatea medicală din Vedea, în data de 17 ianuarie, au fost constatate inclusiv probleme la instalaţia electrică. Cu toate acestea, neregulile au fost "mult mai puţine decât la alte spitale". AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Trei cadre medicale şi opt pacienţi intoxicaţi cu fum în incendiul de la spitalul de psihiatrie din Vedea Trei cadre medicale şi opt pacienţi au suferit intoxicaţii cu fum în timpul incendiului produs marţi seară la Spitalul de Psihiatrie "Sfânta Maria" din localitatea argeşeană Vedea, restul persoanelor din clădire fiind evacuate.
Argeş: Incendiu la un spital de psihiatrie, mai mulţi pacienţi intoxicaţi cu fum Mai mulţi pacienţi au fost intoxicaţi cu fum în timpul unui incendiu care a izbucnit, marţi seară, la Spitalului de Psihiatrie "Sfânta Maria" din localitatea argeşeană Vedea, întreaga clădire fiind evacuată.
UPDATE Argeş: Incendiu la un spital de psihiatrie, mai mulţi pacienţi intoxicaţi cu fum Zece persoane au fost intoxicate cu fum în timpul unui incendiu care a izbucnit, marţi seară, la Spitalului de Psihiatrie "Sfânta Maria" din localitatea argeşeană Vedea, întreaga clădire fiind evacuată.
Argeş: Bărbat rănit într-un incendiu care a cuprins o casă construită din lemn Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost rănit într-un incendiu care a cuprins, marţi, o casă de lemn din comuna argeşeană Stoeneşti.
Argeş: Şase pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu gripă sezonieră au murit Şase dintre cei şapte pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti cu simptome de gripă sezonieră au murit, au anunţat miercuri reprezentanţii unităţii medicale.
Argeş: Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma întreruperii alimentării cu apă în Câmpulung Întreruperea alimentării cu apă a municipiului Câmpulung Muscel şi a localităţilor limitrofe, care afectează aproape 50.000 de consumatori, a fost analizată vineri într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, convocată de prefectul Mihail Oprescu.