Cele mai citite
 


Botoşani: Sistem de telemedicină implementat la Spitalul de Copii
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Copii din Botoşani va implementa un sistem de telemedicină, în cadrul unui program naţional derulat de Ministerul Sănătăţii, special creat pentru rezolvarea în timp real a cazurilor de urgenţe din spitalele care nu au dotarea tehnică sau specialiştii necesari pentru soluţionarea cazurilor grave, a declarat, miercuri, directorul spitalului, Livia Mihalache.
Potrivit acesteia, Spitalul de Copii a intrat deja în posesia echipamentelor care vor asigura comunicarea audio, video şi transmisia de date între unitatea din Botoşani şi clinicile universitare din ţară.
Noul sistem permite diagnosticarea în timp real a pacienţilor în stare critică, care ar avea în mod normal nevoie să fie transportaţi în alte centre, prin transmiterea de informaţii despre parametrii vitali ai pacienţilor.
''Acest sistem ne va ajuta foarte mult, mai ales în cazurile complexe, unde diagnosticul este mai greu de pus şi noi nu aveam posibilităţi ca şi într-o clinică universitară. Prin acest sistem ne vom consulta cu medici din alte spitale, din clinici universitare, unde să direcţionăm cazurile grave, însă din clinicile universitate pot fi ghidate şi anumite manevre", a afirmat Livia Mihalache.
Noul sistem urmează a fi pus în funcţiune în cel mai scurt timp. Spitalul de Copii este primul spital din Botoşani care implementează un astfel de sistem. AGERPRES/ (A- Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Managerul demisionar al SJU acuză MS că întârzie finanţarea Centrului de primiri urgenţe copii Managerul demisionar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Viorel Iliuţă, acuză Ministerul Sănătăţii (MS) că întârzie intenţionat preluarea Centrului de primiri urgenţe (CPU) de la Secţia de pediatrie.
Botoşani: Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii, fără finanţare din bugetul MS Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii din Botoşani, dar şi alte câteva zeci de unităţi similare din ţară nu vor beneficia, nici în 2011, de finanţare de la bugetul de stat, a declarat, joi, la Botoşani, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Botoşani: Prefectul anunţă că Centrul de Primire a Urgenţelor al Secţiei de pediatrie va fi finanţat de Ministerul Sănătăţii Centrul de Primire a Urgenţelor (CPU) al Secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani va fi finanţat, începând de anul viitor, din bugetul Ministerului Sănătăţii, a anunţat, joi, prefectul Costică Macaleţi.
Botoşani:Ministerul Sănătăţii alocă peste două milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a beneficiat de un sprijin financiar de peste două milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Corneliu Mihai.
Sistem de telemedicină - implementat la Iaşi; Thompson: Serviciile IT nu compensează un sistem de sănătate subfinanţat, dar aduc eficienţă General Electric Healthcare a implementat la Iaşi un sistem de telemedicină care, timp de trei ani, a asigurat gestionarea fluxului de informaţii cardiologice şi a salvat 500 de persoane din zona Moldovei, au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii companiei.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...