Cele mai citite
 


Braşov: 3,5 milioane de lei investiţi în aparatură şi reparaţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suma de 3,5 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Braşov a fost investită în repararea blocului operator şi a secţiei ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă managerul unităţii sanitare, dr. Marius Neculoiu.
Pentru Terapie Intensivă a fost achiziţionată o staţie centrală cu şase monitoare, iar pentru blocul operator trei mese de operaţie cu lămpi, instrumentar chirurgical, un electrocauter, un ecograf, un electrocardiograf. Banii au venit pe parcursul anului trecut, iar reparaţiile la blocul operator au fost finalizate la începutul lunii februarie 2012.
"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ar mai avea nevoie în acest moment de aparatură pentru blocul operator cum ar fi mese de operaţie cu lămpi, cele existente având o vechime de peste 30 de ani, electrocauter, dar cel mai urgent un RMN. Aparatul pe care îl avem este defect, iar reparaţia sa ar costa 100.000 de euro, în timp ce unul nou ar costa 500.000 de euro. Cred că ar fi mult mai bine să fie cumpărat un aparat nou decât să tot cheltuim cu reparaţia celui vechi care este din anul 2001. Avem promisiuni şi de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Judeţean că vom primi fonduri şi în acest an pentru aparatură medicală, dar deocamdată sunt doar promisiuni. Eu sper să se şi materializeze", a spus managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, alături de alte cinci spitale din municipiul Braşov se află de la 1 iunie 2010 în subordinea Consiliului Judeţean.AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Braşov: Doi dintre răniţii în explozia de la fabrica de pâine internaţi la ATI, în stare gravă, dar stabilă Starea celor doi răniţi în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Braşov, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este gravă, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Daniela...
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în etapa a doua de modernizare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în a doua etapă de modernizare, după ce indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii au fost aprobaţi vineri, în şedinţa extraordinară de plen a Consiliului Judeţean.