Cele mai citite
 


Constanţa: Un profesor şi trei elevi de la două licee, depistaţi cu TBC şi scarlatină
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elevii şi profesorii de la două licee din Constanţa şi Medgidia sunt sub supraveghere epidemiologică după ce un dascăl şi trei elevi au fost depistaţi că sunt bolnavi de TBC şi, respectiv, scarlatină.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că la Liceul Traian din municipiul Constanţa un profesor şi un elev de clasa a X-a au fost depistaţi cu tuberculoză, iar în cazul altor trei elevi a existat suspiciunea că şi ei ar putea suferi de aceeaşi boală, ceea ce nu s-a confirmat.
Profesorul bolnav de TBC a fost spitalizat şi se află sub tratament de specialitate, iar elevul este îngrijit la domiciliu, evoluţia stării lor de sănătate fiind bună.
Potrivit reprezentantului DSP, în după-amiaza acestei zile se va face dezinfecţia sălilor de curs, iar circa 150 de elevi şi cadrele didactice care au intrat în contact cu cele două persoane cu TBC sunt supuse testărilor de specialitate pentru a se depista dacă sunt bolnave.
În perioada următoare elevii şi dascălii liceului vor fi monitorizaţi referitor la starea lor de sănătate.
Marţi, la Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia, au fost depistaţi doi elevi bolnavi de scarlatină şi alte câteva cazuri, neconfirmate până în prezent, de rubeolă.
''DSP a trimis marţi o echipă care a efectuat dezinfecţia spaţiilor unde s-au identificat problemele. De asemenea, colectivitatea din liceu este sub supraveghere epidemiologică'', a afirmat dr. Constantin Dina. AGERPRES/(A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Anchetă epidemiologică la patru şcoli după ce un profesor s-a îmbolnăvit de TBC Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj efectuează anchete epidemiologice la patru şcoli din judeţ după ce un profesor care a fost internat cu TBC a predat la cele patru unităţi, existând suspiciunea că boala s-ar fi transmis şi la elevi.
Gorj: Un elev suspect de TBC după ce un profesor a fost diagnosticat cu această boală Un elev de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Bumbeşti Jiu este suspect de TBC, boala fiind transmisă cel mai probabil de la profesorul de muzică, internat în spital după ce s-a îmbolnăvit de tuberculoză, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Elevii şi profesorii unei clase de la un liceu din Botoşani, testaţi după înregistrarea unui caz de TBC Elevii şi profesorii unui liceu din Botoşani au fost supuşi unei anchete epidemiologice, după ce o elevă de clasa a X-a a fost diagnosticată cu tuberculoză, a declarat şeful programului TBC pentru judeţul Botoşani, medicul Mihaela Gherghel.
Doljul se află în topul judeţelor cu cei mai mulţi bolnavi de tuberculoză Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Dolj au demarat, joi, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, o campanie de informare care are ca scop prevenirea şi reducerea incidenţei acestei boli, în condiţiile în care Doljul se află în topul judeţelor cu cei mai mulţi bolnavi de...
Vâlcea: Cazuri de varicelă şi scarlatină depistate de inspectorii DSP în unităţile şcolare din judeţ Mai multe cazuri de varicelă şi scarlatină au fost depistate în grădiniţele şi şcolile vâlcene de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) în perioada ianuarie - februarie 2012, a declarat, marţi, pentru AGERPRES directorul instituţiei, dr. Maria Murăruş.
Constanţa: Cinci elevi de la două licee, depistaţi că sunt bolnavi de TBC O elevă a Liceului Ovidius din municipiul Constanţa a fost depistată că este bolnavă de TBC, cursurile fiind suspendate, vineri după-amiază, pentru efectuarea dezinfecţiei în unitatea de învăţământ.