Cele mai citite
 


Covasna: Numărul virozelor a depăşit cota maximă înregistrată în ultimii zece ani
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul virozelor respiratorii raportate oficial în ultima săptămână în judeţul Covasna a depăşit cota maximă înregistrată în ultimii zece ani.
Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, în ultima săptămână s-a înregistrat o creştere de aproape 40% a cazurilor de viroze respiratorii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 3.698 de cazuri noi, faţă de 2.221 în perioada similară a anului precedent. Comparativ cu săptămâna trecută numărul bolnavilor este cu aproape 22% mai mare, dar majoritatea cazurilor sunt forme uşoare şi medii, doar 1,43% dintre pacienţi necesitând internarea în spital.
'Putem vorbi despre o săptămâna epidemică în urma creşterii cazurilor cu cel puţin 20% a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat - la noi această creştere este de 39,96%. În această săptămână am înregistrat maxima cazurilor din ultimii zece ani', se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
De asemenea, se menţionează că au fost recoltate două probe de identificare pentru virus gripal, care au fost confirmate pozitiv pentru virus gripal tip A de Laboratorul Naţional de referinţă pentru infecţii respiratorii virale.
Din cauza virozelor, în multe unităţi de învăţământ din judeţul Covasna se înregistrează un absenteism ridicat, în special la nivel preşcolar şi primar. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Carantină la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a intrat în carantină ca urmare a înmulţirii cazurilor de viroză respiratorie.
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă temporar accesul vizitatorilor în unele secţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă, începând de vineri, accesul vizitatorilor în mai multe secţii, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii.
Covasna: Peste 6.000 de persoane au fost vaccinate antigripal Peste 6.000 de persoane din judeţul Covasna au fost vaccinate antigripal în această iarnă, iar pe stoc mai există aproximativ 3.000 de doze neutilizate.
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut cu 25% Peste 2.100 de viroze respiratorii şi peste 800 de pneumonii au fost înregistrate în judeţul Galaţi, în ultima săptămână de raportare, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă de raportare a anului trecut, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică...
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut alarmant Peste 2.500 de persoane cu infecţii respiratorii acute s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie în ultima săptămână de raportare, cu peste 800 mai multe decât în săptămâna precedentă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Harghita: Număr scăzut de viroze respiratorii; interesul pentru vaccinarea antigripală este tot mai mic Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână este mult mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar medicii sunt îngrijoraţi întrucât interesul pentru vaccinare antigripală este tot mai mic şi este posibil să urmeze o perioadă în care se vor amplifica...