Cele mai citite
 


Harghita: În premieră, Caritas oferă posibilitatea efectuării electrocardiogramei la domiciliul bolnavilor
miercuri, 22 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 22 feb/Agerpres/- Organizaţia Caritas oferă, în premieră în România, posibilitatea efectuării electrocardiogramei acasă la persoanele bolnave, rezultatele fiind interpretate de medici specialişti de la Bucureşti.
Şeful Departamentului Socio-Medical al Caritas, Peter Gyorgy, a declarat pentru AGERPRES, că acest serviciu, disponibil în judeţele Harghita, Covasna, Mureş şi Alba este inclus într-un proiect mai amplu al organizaţiei, care vizează medierea bolnavilor de la sate şi aducerea lor mai aproape de medici.
Potrivit sursei citate, aparatele EKG se află în dotarea echipelor de asistente din cadrul reţelei de îngrijire la domiciliu şi acest serviciu este deschis tuturor celor care au nevoie de el.
Aparatul EKG stochează în memorie datele luate de la pacient iar acestea sunt transmise, prin telefon, unui server special al medicilor cardiologi de la spitalul Elias din Bucureşti. În 15 minute specialiştii pot evalua datele primite, iar rezultatele EKG sunt transmise către Caritas, prin email.
Aparatul intitulat 'HeartView' are doar 140 grame şi se află în permanenţă la asistentele medicale care se ocupă cu îngrijirea la domiciliu a persoanelor aflate în dificultate. Pentru început au fost distribuite 20 de astfel de aparate în judeţele Alba, Mureş, Harghita şi Covasna. În Harghita au ajuns şapte aparate EKG, întrucât judeţul dispune de cea mai completă reţea de îngrijire la domiciliu din Europa de Est.
Peter Gyorgy a precizat că în prima săptămână de la lansarea serviciului au fost efectuate 70 de EKG, din care peste jumătate numai în Harghita. Costul investigaţiei este de 35 de lei, dar el este achitat doar de cei care au venituri. Pentru persoanele cu posibilităţi materiale reduse se fac reduceri sau se oferă gratis, de la caz la caz.
Asistentele medicale au efectuat un training de specialitate pentru a învăţa cum să folosească aparatele respective.
Responsabilul de relaţii publice al Caritas Harghita, Kelemen Nora spus spus că metoda reprezintă o inovaţie în ţara noastră şi reduce costurile de deplasare a bolnavilor care au nevoie de o astfel de investigaţie medicală.
'Telemedicina ca metodă este una extrem de benefică din punct de vedere al reducerii internărilor spitaliceşti sau a listelor de aşteptare la medicii de specialitate. Totodată, telemedicina reduce costurile de deplasare a bolnavilor, costurile de consultaţie şi celelalte cheltuieli spitaliceşti', a spus Kelemen Nora.
Organizaţia Caritas Alba Iulia derulează zeci de proiecte de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Consultaţii gratuite şi telefoane cu butoane de panică, oferite celor aflaţi îm dificultate de Asociaţia Caritas Sute de persoane din mai multe judeţe ale ţării beneficiază de investigaţii gratuite iar bătrânii singuri primesc telefoane cu buton de panică, prin intermediul mai multor proiecte derulate de Asociaţia de Întrajutorare Caritas.
Proiect Caritas: 600 de persoane din cinci judeţe beneficiază de monitorizarea problemelor cardiace Un număr de 600 de persoane din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Alba şi Hunedoara beneficiază de monitorizarea tensiunii arteriale şi urmărirea electrocardiogramei, print-un proiect derulat de Asociaţia de Întrajutorare Caritas.
Harghita: Aproximativ 300 de angajaţi Caritas urmează cursuri de îngrijire a bolnavilor incurabili Miercurea Ciuc, 13 nov/ Agerpres/- Aproximativ 300 de angajaţi ai Asociaţiei de Întrajutorare Caritas Alba Iulia din mai multe judeţe ale ţării urmează cursuri de îngrijiri paleative, în cadrul unui proiect finanţat de Caritas Elveţia, pentru a putea avea grijă de persoanele care suferă de boli incurabile...
Harghita: O sută de medici din cinci judeţe tratează gratuit persoane nevoiaşe într-un proiect Caritas Aproximativ o sută de medici specialişti din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Cluj şi Timiş tratează gratuit persoanele nevoiaşe, în cadrul unui proiect derulat de Asociaţia de Întrajutorare Caritas prin care se facilitează accesul bolnavilor de la sate la servicii medicale.
Harghita: Judeţul dispune de cea mai completă reţea de îngrijire la domiciliu din Europa de Est Judeţul Harghita dispune de cea mai completă reţea de îngrijire la domiciliu din Europa de Est, câteva mii de persoane beneficiind de serviciile oferite de Asociaţia de Întrajutorare Caritas.
Harghita: Caritas pune în aplicare un proiect de monitorizare a bolnavilor cu probleme cardiace Asociaţia de Întrajutorare Caritas va pune în aplicare un proiect de monitorizare a bolnavilor cu probleme cardiace, prin intermediul telemedicinei, pentru stabilirea unui tratament cât mai potrivit fiecărui caz în parte.