Cele mai citite
 


IGSU: Numărul intervenţiilor SMURD a crescut în 2011 cu peste 27% faţă de anul precedent
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul intervenţiilor SMURD a crescut în 2011 cu peste 27% faţă de anul precedent, ceea ce înseamnă în medie aproximativ 500 de intervenţii pe zi, potrivit bilanţului activităţii desfăşurate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anul trecut.
Acest lucru a fost determinat de creşterea numărului de echipaje SMURD, de o mai bună coordonare cu servicii medicale de ambulanţă, dar şi de creşterea nivelului de încredere a populaţiei în acest serviciu.
Potrivit bilanţului IGSU, în 90% dintre intervenţii a fost acordată asistenţă adulţilor, iar în 10% - copiilor.
Timpul mediu de răspuns a fost de nouă minute, iar cel de intervenţie de 40 de minute.
Cele mai multe intervenţii au fost în municipiul Bucureşti (aproape 52.000) şi în judeţele Cluj, Mureş, Constanţa şi Timiş. Cifrele reflectă şi intervenţiile unităţilor de descarcerare.
În ceea ce priveşte tipurile de intervenţii medicale, 43% reprezintă afecţiuni medicale generale, 25% traumatisme, 7% intervenţii la accidentele rutiere, 6% afecţiuni cardiace, celelalte fiind intoxicaţii, afecţiuni neurologice-psihiatrice, etc.
În 2011 au fost operaţionalizate şapte echipaje în trei judeţe şi au fost create premisele generalizării serviciilor SMURD la nivelul întregii ţări.
La sfârşitul anului trecut, în România acţionau 199 de echipaje SMURD la nivelul municipiului Bucureşti şi 36 în judeţe. Numărul ambulanţelor variază de la judeţ la judeţ, existând încă un important număr de judeţe fără ambulanţe de Terapie Intensivă.
În cursul anului 2012 au fost operaţionalizate serviciile SMURD din judeţele Tulcea, Covasna şi Gorj, urmând, în timp foarte scurt, cele din judeţele Teleorman şi Caraş-Severin.
Serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au intervenit în 7.000 de alte situaţii de urgenţă, cum ar fi asigurarea evenimentelor cu public numeros, misiuni pirotehnice, înlăturarea şi diminuarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.
Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Mihai Capră a afirmat că anul acesta, în perioada ianuarie-februarie, au fost afectate de vremea nefavorabilă peste 500 de localităţi în 32 de judeţe.
Acesta a informat că din cauza vremii nefavorabile aproximativ 2.350 de unităţi de învăţământ au fost închise temporar, iar circa 200 de căi de comunicaţii rutiere şi 100 feroviare au fost impracticabile în anumite perioade.
Secretarul de stat a precizat că peste 2.000 de autovehicule au fost blocate în trafic, aproximativ 60.000 de persoane au rămas izolate în locuinţe proprii, iar peste 7.000 de oameni fără adăpost au fost transportaţi în centre sociale. AGERPRES/(A, AS - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Numărul intervenţiilor SMURD a crescut în 2011 cu peste 27% faţă de 2010 Numărul intervenţiilor SMURD a crescut în 2011 cu peste 27% faţă de anul precedent, ceea ce înseamnă în medie aproximativ 500 de intervenţii pe zi, potrivit bilanţului activităţii desfăşurate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anul trecut.
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.