Cele mai citite
 


În spitalul vienez AKH reîncepe dezbaterea privind introducerea măsurilor de economisire
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Universitar din Viena/AKH/ a reînceput dezbaterea, considerată încheiată la sfâşitul lunii decembrie a anului trecut, privind o posibilă introducere de noi măsuri de economisire.
Medicii şi-au exprimat temerile cu privire la introducerea de noi reduceri bugetare - cu toate că la sfâşitul anului trecut s-a stabilit că nu se va mai recurge la această soluţie.
Potrivit consiliului de lucru al spitalului nu se vor mai prelungi contractele pentru 180 de servicii ale spitalului. După cum afirmă medicii, până în prezent s-a renunţat deja la 100 de posturi. Contractele pentru alte 80 nu vor mai fi prelungite, ceea ce înseamnă că în total vor exista cu 180 de servicii mai puţin, fapt ce va împovăra sarcinile restului medicilor.
Medicii îşi doresc de asemenea ca personalul însărcinat cu îngrijirea medicală să-şi asume sarcini suplimentare.
Motivul care stă la baza dezbaterii privind impunerea acestor măsuri este necesitatea acoperirii unei datorii de 12 milioane de euro în bugetul spitalului.
La sfârşitul lui decembrie 2011, după nenumărate proteste, s-a decis abandonarea măsurilor de economisire.
Cu aceeaşi ocazie s-a decis şi demararea unor dezbateri cu privire la o mai bună finanţare a AKH. Încă din decembrie s-a stabilit necesitatea reformării actualului model de finanţare în vederea împărţirii responsabilităţii finanţării între guvernul federal şi primăria Vienei. În prezent, Biroului oraşului Viena pentru sănătate şi chestiuni sociale acoperă cheltuielile spitalului, iar medicii sunt plătiţi de Ministerul ştiinţei şi cercetării.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Medicii de la AKH ameninţă cu greva în cazul aplicării măsurilor de economisire Viena, 7 dec - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Medicii de la Spitalul Universitar din Viena (AKH) discută despre o eventuală grevă în cazul aplicării de la 2 februarie 2012 a măsurilor de austeritate anunţate.
(Corespondenţă): Din cauza acuzaţiilor de corupţie, AKH Viena deschide licitaţie pentru un nou contract de curăţenie Viena, 20 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Spitalul General din Viena (AKH) va angaja o nouă firmă însărcinată cu curăţenia după ce a reziliat contractul cu agenţia de profil AGO, au anunţat preşedintele AKH Reinhard Kreler şi directorul general al Asociaţiei Spitalelor/KAV/...
Medicii de la AKH nemulţumiţi de fondurile din ce în ce mai reduse acordate spitalului Viena, 11 nov - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Fondurile din cel mai mare spital al Vienei, AKH (Allgemeine Krankenhaus) încep să se împuţineze, iar medicii se opun planurilor de austeritate, printre care se numără şi reducerea personalului din secţiile de urgenţă.
(Corespondenţă) Proteste în aula Spitalului Universitar din Viena Viena, 29 nov - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Medicii Spitalului Universitar din Viena (AKH) protestează marţi în aula instituţiei împotriva măsurilor de austeritate anunţate. La protest vor lua parte şi celebrităţi locale, printre care şi fosta preşedintă a Partidului austriac...
Dolj: La Craiova s-ar putea construi un spital partener al AKH de la Viena Consiliul Judeţean Dolj şi Grupul de firme Vamed AG din Viena ar putea construi la Craiova, în parteneriat public-privat, un spital de urgenţă şi traumatologie de 300 de paturi care să funcţioneze în regim public şi să fie partener al spitalului AKH din Viena (Austria).
Românii, europenii cu cele mai multe contribuţii la clinicile private din Viena Circa 10.000 de români au beneficiat, în 2011, de serviciile clinicilor şi spitalelor din Viena, fiind, numeric, cei mai mulţi pacienţi străini, după cei din Rusia, a precizat, pentru Agerpres, Bianca Barb, reprezentanta PremiQaMed Management GmbH, la târgul Rommedica, deschis marţi în Capitală.