Cele mai citite
 


MS: Dezbaterile la legea sănătăţii au continuat cu reprezentanţii consiliilor judeţene
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar au continuat miercuri la Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.
Reprezentanţii UNCJ consideră că definirea pachetului de bază reprezintă principala problemă pe care viitoarea lege a sănătăţii trebuie să o stabilească.
În opinia acestora, pachetul de bază ar trebui definit sub forma unei liste negative.
De asemenea, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România a propus ca spitalele să fie organizate sub forma instituţiilor publice cu autofinanţare.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Vasile Cepoi a declarat pentru AGERPRES că reprezentanţii consiliilor judeţene au abordat în dezbateri problema patrimoniului spitalelor, a reabilitarea construcţiilor şi necesitatea sprijinirii autorităţilor locale.
Acesta a mai spus că reprezentanţii consiliilor judeţene optează pentru ca spitalele să nu fie în sistem bugetar, să aibă un management mai flexibil, să fie unităţi de utilitate publică, să nu fie privatizate. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Noul proiect de lege a sănătăţii prevede autonomia managerială şi financiară a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a afirmat, marţi, că noul proiect de lege în domeniu prevede, printre altele, autonomia managerială şi financiară a spitalelor şi că medicii nu vor mai fi bugetari.
Consultări privind noului proiect legislativ referitor la sistemul sanitar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază Întâlnirea care a avut loc joi la Ministerul Sănătăţii pe tema noului proiect legislativ referitor la organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor s-a constituit într-un dialog în care în primul rând s-au stabilit modalităţile...
Echipa MS s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiilor Pacienţilor din România Seria dezbaterilor pentru elaborarea noului proiect al legii sănătăţii a continuat joi la Ministerul Sănătăţii cu întâlnirea dintre reprezentanţii instituţiei şi cei ai pacienţilor.
FSSR: Noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, axate pe creşterea finanţării sistemului sanitar Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a transmis joi un comunicat în care susţine că noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, însă procesul de elaborare a documentului legislativ 'se află, în mare, pe drumul cel bun'.
Dezbateri la MS pe marginea proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor, au început, joi, la Ministerul Sănătăţii.
Florian Bodog: Ministerul Sănătăţii continuă programul pentru mediatorii sanitari romi Secretarul de stat Florian Bodog a declarat vineri la Oradea că Ministerul Sănătăţii (MS) va implementa într-un an sau doi un program preventiv al bolilor cardiovasculare şi intenţionează să continue programul de mediatori sanitari romi.