Cele mai citite
 


Numărul intervenţiilor SMURD a crescut în 2011 cu peste 27% faţă de 2010
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul intervenţiilor SMURD a crescut în 2011 cu peste 27% faţă de anul precedent, ceea ce înseamnă în medie aproximativ 500 de intervenţii pe zi, potrivit bilanţului activităţii desfăşurate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anul trecut.
Acest lucru a fost determinat de creşterea numărului de echipaje SMURD, de o mai bună coordonare cu serviciile medicale de ambulanţă, dar şi de creşterea nivelului de încredere a populaţiei în acest serviciu.
Potrivit bilanţului IGSU, în 90% dintre intervenţii a fost acordată asistenţă adulţilor, iar în 10% - copiilor.
Timpul mediu de răspuns a fost de nouă minute, iar cel de intervenţie de 40 de minute.
În ceea ce priveşte tipurile de intervenţii medicale, 43% reprezintă afecţiuni medicale generale, 25% traumatisme, 7% intervenţii la accidentele rutiere, 6% afecţiuni cardiace, celelalte fiind intoxicaţii, afecţiuni neurologice-psihiatrice, etc.
În 2011 au fost operaţionalizate şapte echipaje în trei judeţe şi au fost create premisele generalizării serviciilor SMURD la nivelul întregii ţări.
La sfârşitul anului trecut, în România acţionau 199 de echipaje SMURD la nivelul municipiului Bucureşti şi 36 în judeţe. În 2012 au fost deja operaţionalizate serviciile SMURD din judeţele Tulcea, Covasna şi Gorj, urmând, în timp foarte scurt, cele din judeţele Teleorman şi Caraş-Severin.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IGSU: Numărul intervenţiilor SMURD a crescut în 2011 cu peste 27% faţă de anul precedent Numărul intervenţiilor SMURD a crescut în 2011 cu peste 27% faţă de anul precedent, ceea ce înseamnă în medie aproximativ 500 de intervenţii pe zi, potrivit bilanţului activităţii desfăşurate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anul trecut.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Teleorman: Intervenţii ale echipajelor SMURD în evenimente cu victime Pompierii militari din municipiul Turnu Măgurele şi o ambulanţă a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) au intervenit la un accident rutier soldat cu şapte victime, evenimentul producându-se pe DJ 642, între localităţile Islaz şi Moldoveni din judeţul Teleorman.
Brăila: SMURD a intervenit anul trecut în peste 2.700 de cazuri Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila au intervenit anul trecut în peste 2.700 de cazuri, ceea ce reprezintă trei sferturi din situaţiile de urgenţă semnalate la nivelul judeţului.
Gorj: Peste 2.000 de solicitări de intervenţie a ISU în zece luni; majoritatea pentru SMURD Peste 2.000 de solicitări de intervenţie a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au fost înregistrate în zece luni ale anului, cele mai multe fiind intervenţii ale Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul...
Galaţi: Echipajele SMURD au intervenit de aproape zece ori pe zi în trimestrul al doilea al anului Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD) din Galaţi au desfăşurat, în trimestrul al doilea din acest an, 875 de acţiuni specifice, în medie 9,6 pe zi, se arată într-un bilanţ transmis luni de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.