Cele mai citite
 


Satu Mare: Deficit de peste 29 milioane lei la Casa de Asigurări de Sănătate
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Satu Mare înregistrează în acest an un deficit bugetar de peste 29 milioane de lei, sumă ce trebuie acoperită de la bugetul naţional de sănătate.
Preşedintele CAS Satu Mare, Rodica Popdan, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că bugetul total al instituţiei pe 2012 este de 133.353.000 de lei, la partea de cheltuieli este prevăzută suma de 162.459.000 de lei, rezultând un deficit de 29.106.000 de lei, ce trebuie acoperit de la bugetul naţional de sănătate.
Cea mai mare sumă, de 151.643.000 de lei se va cheltui pe servicii de sănătate, în vreme ce 8.475.000 de lei sunt cheltuiţi pe concedii medicale iar suma de 2.341.000 de lei o reprezintă cheltuielile de administrare cu cei 50 de angajaţi ai CAS.
"Nu se colectează suficient. Ne purtăm prin tribunale cu unii, avem 40 de cauze. Nu cei mai săraci sunt cei care nu-şi plătesc asigurările", a declarat Popdan.
Potrivit acesteia, chiar dacă şi-ar plăti asigurările de sănătate toţi cei vizaţi s-ar înregistra un deficit de 12.409.000 de lei.
În anul 2011 CAS a mai avut de încasat de la 6.610 persoane fizice o sumă totală de 8.345.612 lei, pentru care s-au început măsurile de executare silită. AGERPRES/(AS-Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.
Covasna: Conducerea Spitalului Judeţean estimează un deficit de 500.000 de lei din spitalizările de zi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe estimează că nu va putea realiza planul contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru spitalizările de zi, iar din această cauză va avea un deficit bugetar de cel puţin 500.000 de lei la finalul anului.
Tulcea: CAS a mai comandat 6.700 de carduri de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea a comandat tipărirea a încă 6.700 de carduri de sănătate pentru persoanele care au fost omise în prima etapă de distribuire a acestora.