Cele mai citite
 


Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu.
Cei mai mulţi bolnavi cu infecţii respiratorii, peste 34%, sunt copii cu vârsta între 5 şi 14 ani. Patru pacienţi sunt suspecţi de gripă, iar cei mai afectaţi de frig sunt cei 393 sibieni care suferă de pneumonie - cu peste o sută de cazuri mai mult faţă de săptămâna anterioară.
Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost, în ultima săptămână, de 19,34%, predominând internările bebeluşilor cu vârsta sub un an. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: A crescut numărul virozelor şi a pneumoniilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu a anunţat miercuri că în ultima săptămână de raportare a crescut numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Hunedoara: Numărul bolnavilor cu viroze respiratorii a început să scadă Peste 1.100 de persoane au fost diagnosticate, în ultima săptămână, cu infecţii respiratorii acute, în judeţul Hunedoara, numărul cazurilor înregistrând o scădere faţă de perioada 18-24 martie 2012, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Sibiu: Medicii sunt în alertă după ce trei pacienţi au murit de gripă Medicii sibieni sunt în alertă după ce trei pacienţi au murit de gripă în ultimele două săptămâni, a anunţat printr-un comunicat marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu.
Galaţi: Creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii În ultima săptămână, monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii, iar numărul de pneumonii s-a dublat faţă de săptămâna precedentă de raportare, a anunţat, joi, directorul instituţiei Valentin Boldea.
Sibiu: Creşte numărul cazurilor de infecţii respiratorii, pneumonii şi muşcături de căpuşe Numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii, pneumonii, dar şi al celor muşcaţi de căpuşe este în creştere de la începutul lunii mai, conform rapoartelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.