Cele mai citite
 


Sibiu: Creştere alarmantă a numărului cazurilor de rubeolă
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cazurile de rubeolă au crescut de cinci ori în primele două luni ale acestui an, faţă de întreg anul 2011, ajungându-se până în prezent la 127 de bolnavi doar în 2012, faţă de 25 cât au fost înregistraţi anul trecut, a anunţat miercuri, printr-un comunicat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu.
"(...) de la începutul anului şi până în prezent s-a înregistrat şi în judeţul Sibiu o creştere marcată a numărului de îmbolnăviri prin rubeolă. Astfel, dacă în anul 2011 am avut în total numai 25 de cazuri, în luna ianuarie a acestui an, numărul de cazuri s-a dublat, ajungând la 52, iar în prima jumătate din februarie am mai înregistrat încă 75 de cazuri totalizând 127 de cazuri", se arată în comunicat.
Odată cu reluarea cursurilor după vacanţa intersemestrială au apărut focare de rubeolă în mai multe licee din municipiul Sibiu: Colegiul Economic 'Gh. Bariţiu' (12 cazuri), Colegiul Industrial Alimentar (5 cazuri), Colegiul Energetic (4 cazuri) şi în comuna Racoviţa (5 cazuri).
Numărul crescut de cazuri înregistrate în evidenţele epidemiologice în ultima perioadă se datorează mai multor factori, printre care, creşterea numărului de cazuri la nivel european, circulaţia persoanelor (între localităţi, regiuni şi ţări), numărul mare de cazuri diagnosticate în judeţele/regiunile limitrofe (începând din ultimul trimestru al anului trecut), dar şi neacceptarea/neprezentarea la vaccinare.
Din datele furnizate de Ministerul Sănătăţii reiese că, la nivel naţional, există regiuni în care evoluează, încă din trimestrul IV al anului trecut, un val epidemic de rubeolă. Cele mai multe îmbolnăviri sunt înregistrate în judeţele din nord-vestul teritoriului (de exemplu, în judeţul Bihor, în ultimile 4 luni au fost înregistrate circa 400 de cazuri de rubeolă). Pentru comparaţie, la nivel naţional, s-au înregistrat 3.494 de cazuri în 2011 şi numai 350 în anul 2010.
Medicii sibieni se confruntă şi cu un număr mare de copii bolnavi de scarlatină. Astfel, de la începutul anului, până pe 15 februarie, s-au înregistrat 29 de cazuri, cu evoluţie sporadică (fără constituirea de focare), în 23 de colectivităţi şcolare (grădiniţe şi şcoli generale), din care 11 din mediul urban (14 cazuri) şi 12 din rural (15 cazuri). AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Şapte focare cu 79 de liceeni bolnavi de rubeolă Medicii epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că alţi 19 liceeni de la Colegiul Tehnic "Independenţa" s-au îmbolnăvit de rubeolă, acesta fiind cel de al şaptelea focar, numărul total al liceenilor depistaţi cu această boală ajungând...
Sibiu: Epidemie fără precedent de rubeolă în liceele din municipiu Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de...
Epidemia de rujeolă în România - 3.446 de cazuri înregistrate în 37 de judeţe, cu 17 persoane decedate (grupaj) Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de judeţe ale ţării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienţilor, informează INSP pe site-ul instituţiei.
Bihor: Părinţii cu copii mici, solicitaţi de DSP să îi prezinte la medicii de familie pentru vaccinarea antirujeolică Oradea, 4 ian /Agerpres /- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Bihor a anunţat miercuri că în perioada 3 -18 ianuarie se va desfăşura campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 9-11 luni şi a copiilor restanţieri la această vaccinare.
Olt: Peste 130 de cazuri de rubeolă în zona Caracal Cazurile de elevi care au contractat rubeolă s-au dublat în perioada vacanţei şcolare şi Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că de la izbucnirea focarului la Caracal în luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent s-au înregistrat 133 de îmbolnăviri.
DSP Sibiu: Record de liceeni cu rubeolă - de 28 de ori mai mulţi bolnavi în 2012, faţă de anul trecut Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 702 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de 28 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de epidemiologii...