Cele mai citite
 


Serviciile paraclinice nu au bani pentru trimestrul IV 2009
miercuri, 30 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciile paraclinice nu dispun de buget pentru trimestrul IV al acestui an, au avertizat, marţi, furnizorii de servicii medicale paraclinice PALMED, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Reprezentanţii PALMED susţin că, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cei ai Ministerului Sănătăţii, singura concluzie a fost aceea că plata investigaţiilor paraclinice (laborator şi imagistică) aferente trimestrului IV 2009 va fi efectuată după data de 15 ianuarie 2010 din sumele alocate pentru bugetul anului viitor.

Motivaţia autorităţilor pentru această situaţie extremă, susţin reprezentanţii organizaţiei, se referă la faptul că, pe de o parte, în cazul unei rectificări bugetare, s-ar depăşi indicatorii impuşi de Fondul Monetar Internaţional, iar pe de altă parte în bugetul anului 2009 nu există sume care ar putea fi redirecţionate către sănătate.

Această atitudine a autorităţilor faţă de problemele de o gravitate fără precedent cu care se confruntă furnizorii de servicii medicale paraclinice are drept consecinţă perturbarea gravă a activităţii.
Furnizorii de servicii medicale paraclinice spun că sunt puşi în situaţia de a refuza efectuarea de analize pentru pacienţii care plătesc asigurări de sănătate şi care au dreptul la investigaţii medicale gratuite.

În plus, din informaţiile de până acum, afirmă reprezentanţii PALMED, bugetul pentru anul 2010 va fi cel mult egal cu cel pe 2009. În aceste condiţii, dacă din bugetul anului viitor vor fi plătite şi serviciile efectuate în trimestrul IV 2009, se aşteaptă ca bugetul pe anul viitor să acopere plata serviciilor paraclinice cel mult până în luna iunie 2010.
Imposibilitatea efectuării de analize medicale afectează şi medicii care nu pot diagnostica, în acest caz fiind pusă în pericol însăşi siguranţa cetăţenilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: După sesizările asiguraţilor, CJAS a suplimentat bugetul pentru laboratoare şi furnizori de imagistică Casa Judeţeană de Asigurări (CJAS) Timiş a suplimentat bugetul pentru laboratoare şi furnizorii de imagistică din judeţ care au contract cu Casa, pe lunile octombrie şi noiembrie, ţinând cont de sesizările asiguraţilor.
Spitalul Militar Cluj a achiziţionat în premieră în România, din fonduri proprii, un computer tomograf de ultimă generaţie spitalul Militar Cluj a achiziţionat un computer tomograf de ultimă generaţie, la care emisia de radiaţii este cu 40% mai mică decât a altor aparate similare.
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Victor Ponta: Sănătatea este mai importantă decât criza politică Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Galaţi, la inaugurarea Punctului de operare aero-medicală dotat cu un elicopter SMURD, că sănătatea este mai importantă decât criza politică, iar "problema numărul unu" este găsirea de soluţii atât din fonduri europene, cât şi din buget, pentru personalul...
Mehedinţi: Fondurile băneşti alocate laboratoarelor de analize medicale au fost epuizate Niciunul dintre cele 12 laboratoare de investigaţii medicale din judeţul Mehedinţi nu mai dispun de fonduri pentru efectuarea gratuită a analizelor medicale în luna martie.
Bulgaria: Bani 'fantomă' pentru integrarea romilor (presă) Bulgaria este statul UE cu cea mai mare minoritate romă: 10 procente din totalul populaţiei. Responsabilii de la Sofia au eşuat în tentativa declarată de a contribui la o mai bună integrare a romilor, afirmă postul german de radio Deutshe Welle (DW). Ce efect au, în acest demers, fondurile puse la dispoziţie...